Νέο φορητό PlayStation: Μάθαμε με ποιο λειτουργικό “τρέχει“ μάλλον το Project Q

Νέες φωτογραφίες από leak του Project Q αποκαλύπτουν μια ακόμη πτυχή του
23 Ιουλίου 2023 15:00
Νέο φορητό PlayStation: Μάθαμε με ποιο λειτουργικό “τρέχει“ μάλλον το Project Q

Αν και απέχουμε μερικούς μήνες από την κυκλοφορία του νέου "φορητού PlayStation" που ακούει στο όνομα Project Q, μερικές νέες φωτογραφίες που διέρρευσαν δίνουν φως σε μια ακόμη πτυχή της φορητής συσκευής. 

Οι φωτογραφίες αρχικά διέρρευσαν στο Imgur και έπειτα έκαναν τον γύρο των social media, καθώς απεικονίζουν το φορητό αυτό PlayStation αλλά και το εσωτερικό του. Ωστόσο οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν ότι το Project Q θα "τρέχει" με Android λειτουργικό στην βάση του, όπως κι άλλες παρόμοιες streaming συσκευές σαν και αυτό. Αυτό σημαίνει ότι θεωρητικά θα μπορεί να τρέχει με custom μεθόδους κι άλλες streaming εφαρμογές όπως το GeForce Now. 

Δείτε τις φωτογραφίες: 

Από τα δικαστικά έγγραφα της δίκης της Microsoft και της FTC είχαμε μάθει για την τιμή που κυκλοφορήσει το Project Q στην αγορά

Περισσότερες πληροφορίες για το Project Q

To Project Q είναι ένα νέο φορητό PlayStation σύστημα, το οποίο δε θα είναι ακριβώς διάδοχος των PSP και PS Vita, αφού για να λειτουργήσει θα χρειάζεται κάποιος να έχει PlayStation 5.

Όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το PlayStation Project Q θα έχει LCD οθόνη 8 ιντσών, η οποία θα είναι 1080p ανάλυσης και 60FPS. Η Sony την περιγράφει ως εξής: Με μια φωτεινή LCD οθόνη 8 ιντσών με δυνατότητα ανάλυσης έως και 1080p στα 60fps, η συσκευή παρέχει ευκρινή γραφικά και ομαλό gameplay που μεταδίδεται από το PS5 σας όταν βρίσκεστε μακριά από την τηλεόρασή σας.

Συνεχίζοντας, έχει γίνει γνωστό πως η συσκευή δε θα έχει 4G ή 5G, αντιθέτως θα κάνει αποκλειστικά χρήση Wi-Fi για να μεταδώσει τα συμβατά παιχνίδια (εξαιρούνται οι VR τίτλοι) από το PS5 μέσω της Remote Play λειτουργίας.

Όσον αφορά τον χειρισμό, γνωρίζουμε ότι το Project Q θα έχει όλα τα κουμπιά και τα χαρακτηριστικά του DualSense, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει κανονικά haptic feedback, αλλά και υποστήριξη για adaptive triggers.

Το Project Q θα κυκλοφορήσει εντός του 2023. Ακόμη, η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας του και το όνομά του παραμένουν άγνωστα.