Νέο φορητό PlayStation: Μάθαμε την τιμή του Project Q…από το Xbox

Η Microsoft αποκαλύπτει πόσο πιστεύει ότι θα κοστίζει
23 Ιουνίου 2023 20:05
Νέο φορητό PlayStation: Μάθαμε την τιμή του Project Q…από το Xbox

Πριν μερικές ώρες ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη της Microsoft με το FTC, το οποίο θέλει να μπλοκάρει την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard. Στο πλαίσιο αυτό έχουν έρθει στα φώτα της δημοσιότητας πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που υπό άλλες συνθήκες δε θα γνωρίζαμε. Για παράδειγμα, έγινε γνωστό πως το Indiana Jones της Bethesda δε θα έρθει στο PS5, αφού θα είναι αποκλειστικό στο Xbox, καθώς και πότε να περιμένουμε τα PlayStation 6 και το Xbox επόμενης γενιάς.

Κάπως έτσι, μάθαμε και πόσο θα κοστίζει και το επερχόμενο φορητό PlayStation, το λεγόμενο Project Q. Για την ακρίβεια, στα νομικά έγγραφα για την αντεπίθεσή της, η Microsoft αναφέρει την εκτίμησή της για την τιμή του Project Q. Ειδικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός τονίζει:

Η Sony αναμένεται να κυκλοφορήσει μια φορητή έκδοση του PlayStation 5 αργότερα αυτή τη χρονιά για λιγότερο από $300.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εκτίμηση της Microsoft, το φορητό PlayStation θα κοστίζει λιγότερο από $300. Αυτό θεωρητικά θα μπορούσε να σημαίνει πως η τιμή του θα είναι $299, ωστόσο δεν αποκλείεται να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων και με αρκετά πιο προσιτή τιμή, όπως για παράδειγμα $249 ή $199.

Περισσότερες πληροφορίες για το Project Q

To Project Q είναι ένα νέο φορητό PlayStation σύστημα, το οποίο δε θα είναι ακριβώς διάδοχος των PSP και PS Vita, αφού για να λειτουργήσει θα χρειάζεται κάποιος να έχει PlayStation 5.

Όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το PlayStation Project Q θα έχει LCD οθόνη 8 ιντσών, η οποία θα είναι 1080p ανάλυσης και 60FPS. Η Sony την περιγράφει ως εξής: Με μια φωτεινή LCD οθόνη 8 ιντσών με δυνατότητα ανάλυσης έως και 1080p στα 60fps, η συσκευή παρέχει ευκρινή γραφικά και ομαλό gameplay που μεταδίδεται από το PS5 σας όταν βρίσκεστε μακριά από την τηλεόρασή σας.

Συνεχίζοντας, έχει γίνει γνωστό πως η συσκευή δε θα έχει 4G ή 5G, αντιθέτως θα κάνει αποκλειστικά χρήση Wi-Fi για να μεταδώσει τα συμβατά παιχνίδια (εξαιρούνται οι VR τίτλοι) από το PS5 μέσω της Remote Play λειτουργίας.

Όσον αφορά τον χειρισμό, γνωρίζουμε ότι το Project Q θα έχει όλα τα κουμπιά και τα χαρακτηριστικά του DualSense, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει κανονικά haptic feedback, αλλά και υποστήριξη για adaptive triggers.

Το Project Q θα κυκλοφορήσει εντός του 2023. Ακόμη, η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας του και το όνομά του παραμένουν άγνωστα.