Η Ubisoft θεωρεί καλή εξέλιξη την εξαγορά της Activision Blizzard

Μιας και επιβεβαιώνει τη στρατηγική της
22 Ιουλίου 2023 22:56
Η Ubisoft θεωρεί καλή εξέλιξη την εξαγορά της Activision Blizzard

Έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft, η οποία ήταν διαρκώς στο προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας διάφορων σημαντικών εξελίξεων. Προφανώς, μιας και πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγχώνευση όλων των εποχών στο gaming, αναμένεται να επηρεάσει με διάφορους τρόπους τον κλάδο γενικότερα. Έτσι, ο επικεφαλής της Ubisoft κλήθηκε να δώσει το δικό του σχόλιο στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών αποτελεσμάτων του γαλλικού κολοσσού.

Ειδικότερα, ο Yves Guillemot δήλωσε πρακτικά ότι η κίνηση της Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard μπορεί να θεωρηθεί ως ένδειξη ότι η Ubisoft βρίσκεται στο σωστό δρόμο με την τρέχουσα επιχειρηματική της στρατηγική. Η ερώτηση που έλαβε ήταν αν πιστεύει ότι η συμφωνία θα αποτελέσει καταλύτη για περαιτέρω εξαγορές στο χώρο, και αν ναι, ποια είναι η άποψή του για το αν η Ubisoft θα παραμείνει ανεξάρτητη σε έναν κλάδο που όλο και συσπειρώνεται.

Ο Guillemot, λοιπόν, απάντησε:

Νομίζω ότι είναι καλά νέα ότι η εξαγορά μπορεί να πραγματοποιηθεί, διότι δείχνει πραγματικά τη δύναμη των IPs και το πού οδεύει ο κλάδος. Έτσι, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες και στο μέλλον για όλες τις εταιρίες.

Και δείχνει επίσης την αξία των IPs που μπορούν πλέον να είναι σε κονσόλες και PC, αλλά και σε κινητά, και να γίνουν πιο παγκόσμια brands, και όταν λέμε παγκόσμια εννοούμε πραγματικά παντού στον κόσμο. Είναι μια φανταστική ευκαιρία.

Η Microsoft τονίζει ότι το mobile τμήμα της εξαγοράς της Activision είναι σημαντικό, οπότε όλες οι επενδύσεις που κάνουμε για να γίνουμε ισχυρότεροι στο mobile είναι επίσης σύμφωνες με αυτό. Όλα αυτά τα στοιχεία θα βοηθήσουν στην αύξηση της αξίας της εταιρείας μας.

Φυσικά, για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη σχετικά με το deal, μπορείτε να παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com