Καταργείται σύντομα το Xbox Live Gold – Θα δώσει τη θέση του στο Xbox Game Pass Core

Σύμφωνα με νέα διαρροή
17 Ιουλίου 2023 08:11
Καταργείται σύντομα το Xbox Live Gold – Θα δώσει τη θέση του στο Xbox Game Pass Core

Περίπου 20 χρόνια μετά το ντεμπούτο του Xbox Live, το οποίο επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη gaming βιομηχανία, η Microsoft ετοιμάζεται τώρα να καταργήσει εντελώς τη συνδρομή Xbox Live Gold που ήταν πλέον το μοναδικό απομεινάρι αυτής της εποχής.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με μια διαρροή από ένα κορεατικό forum, ο αμερικανικός κολοσσός έχει προ των πυλών τεράστιες αλλαγές και έτσι θα καταργήσει το Xbox Live Gold την 1η Σεπτεμβρίου του 2023. Για την ακρίβεια, η συνδρομή θα αντικατασταθεί από το Xbox Game Pass Core, μια νέα βαθμίδα που θα κοστίζει ακριβώς όσο το Xbox Live Gold.

Το Xbox Game Pass Core δε θα δίνει δωρεάν 2 παιχνίδια το μήνα, όπως συνέβαινε με το Xbox Games With Gold προνόμιο του Xbox Live Gold, το οποίο προστέθηκε στην υπηρεσία το 2014. Τα παιχνίδια που είχαν αποκτήσει προηγουμένως οι χρήστες μέσα από το προνόμιο θα παραμείνουν στους λογαριασμούς τους.

Τι θα προσφέρει, λοιπόν, το Xbox Game Pass Core; Αρχικά, η συνδρομή θα είναι απαραίτητη για να παίξει κάποιος online multiplayer, όπως ακριβώς ίσχυε και με το Xbox Live Gold. Δεύτερον, το πρόγραμμα των μηνιαίων παιχνιδιών θα δώσει τη θέση του σε έναν κατάλογο 25+ τίτλων. Ακριβώς όπως συμβαίνει και με το κανονικό Xbox Game Pass for Console, οι συνδρομητές θα έχουν απεριόριστη πρόσβαση και θα μπορούν να κατεβάσουν τοπικά στην κονσόλα τους αυτά τα 25+ παιχνίδια.

Δε θα περιλαμβάνονται Day One κυκλοφορίες, αλλά τίτλοι όπως τα: Among Us, Descenders, Dishonored 2, DOOM Eternal, Fable Anniversary, Fallout 4, Fallout 76, Forza Horizon 4, Gears 5, Grounded, Halo 5: Guardians, Halo Wars 2, Hellblade: Senua's Sacrifice, Human Fall Flat, INSIDE, Ori and the Will of the Wisps, Psychonauts 2, State of Decay 2 και The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited.

Τέλος, οι συνδρομητές του Xbox Game Pass Core θα έχουν πρόσβαση στις ίδιες εκπτώσεις και αποκλείστηκες προσφορές που θα απολαμβάνουν και τα κανονικά μέλη. Η τιμή της υπηρεσίας αναφέρεται πως θα είναι ίδια με το Xbox Live Gold, το οποίο στην Ελλάδα ζητά €6,99 το μήνα.

Παραδόξως, το κανονικό Xbox Game Pass for Console θα εξακολουθεί να μην δίνει πρόσβαση στο online multiplayer, παρόλο που αυτό θα είναι θεωρητικά ένα προνόμιο της μικρότερης βαθμίδας της συνδρομής.

Ακολουθεί η φωτογραφία των βαθμίδων που διέρρευσε στο κορεατικό forum.