ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Microsoft μπορεί να κλείσει την εξαγορά της Activision Blizzard στην Αμερική

Απορρίφθηκε το αίτημα της FTC
15 Ιουλίου 2023 02:37
ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Microsoft μπορεί να κλείσει την εξαγορά της Activision Blizzard στην Αμερική

Και επίσημα η Microsoft έχει νομικά το ελεύθερο να ολοκληρώσει την εξαγορά της Activision Blizzard στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος της περιπετειώδης συμφωνίας φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του, αφού το Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών της Ενάτης Περιφέρειας αρνήθηκε το αίτημα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC). Η ρυθμιστική αρχή ζητούσε έκτακτη βοήθεια για το μπλοκάρισμα της εξαγοράς της publishing εταιρίας, μετά την ήττα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

Για την ιστορία, η αρχική απόφαση της Jacqueline Scott Corley τόνιζε:

Αφού πραγματοποιήθηκε πενθήμερη ακρόαση με αποδεικτικά στοιχεία και αφού εξετάστηκε ο τεράστιος όγκος των καταθέσεων που πραγματοποιήθηκαν πριν και μετά των ημερών της ακρόασης, το Δικαστήριο ΑΡΝΕΙΤΑΙ την αίτηση προσωρινής διαταγής. Η FTC δεν απέδειξε ότι είναι πιθανό να γίνει πραγματικότητα ο ισχυρισμός της ότι η συνδυασμένη εταιρεία θα αποσύρει πιθανότατα το Call of Duty από το Sony PlayStation, ή ότι η ιδιοκτησία του περιεχομένου της Activision θα μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στη συνδρομητικές υπηρεσίες με βιβλιοθήκες παιχνιδιών ή στο cloud gaming.

Πλέον η Microsoft μπορεί να κλείσει στις ΗΠΑ την εξαγορά των 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά τις 9:59 π.μ. (ώρα Ελλάδος), αφού η περιοριστική εντολή που απαγορεύει την ολοκλήρωση έχει ισχύ μέχρι τότε.

Το ένα και μοναδικό εμπόδιο πλέον είναι η CMA, η αντίστοιχη βρετανική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η Microsoft εξετάζει την πώληση των cloud-gaming δικαιωμάτων της στο Ηνωμένο Βασίλειο σε κάποια εταιρεία τηλεπικοινωνιών ή διαδικτύου ή ίσως και σε κάποια άλλη gaming εταιρία, για να μπορέσει να βρει μέση λύση με την CMA.

Η τελευταία επίσημη πληροφορία που έχουμε από αυτό το μέτωπο είναι πως από κοινού, η Microsoft, η Activision και η CMA ζήτησαν από δικαστήριο CAT να παγώσει τις νομικές διαδικασίες της έφεσης, αφού θα διαπραγματευτούν μεταξύ τους κεκλεισμένων των θυρών.

Φυσικά, για οποιαδήποτε νέα πληροφορία μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.