Xbox - Activision: Αναλυτής προβλέπει τι θα κάνουν οι άλλες εταιρίες αν ολοκληρωθεί η εξαγορά

Όπως φαίνεται θα ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου»
14 Ιουλίου 2023 22:34
Xbox - Activision: Αναλυτής προβλέπει τι θα κάνουν οι άλλες εταιρίες αν ολοκληρωθεί η εξαγορά

Πλέον έχουμε μπει και επίσημα στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Activision Blizzard, μετά την απόφαση της Jacqueline Scott Corley, η οποία αρνήθηκε να χορηγήσει προσωρινή διαταγή για να μπλοκάρει την εξαγορά η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ. Ειδικότερα, το deal αναμένεται να κλείσει κατά πάσα πιθανότητα μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιουλίου. Αναμενόμενα, λοιπόν, πολλές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει για το τι πρόκειται να ακολουθήσει την επόμενη ημέρα και όπως φαίνεται ο «ασκός του Αιόλου» πρόκειται να ανοίξει, με τους ειδικούς να προβλέπουν ένα νέο κύμα εξαγορών.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της τεράστιας επενδυτικής τράπεζας Jefferies, Andrew Uerkwitz, έκανε μερικές προβλέψεις σχετικά με το πώς πρόκειται να αντιδράσουν οι ανταγωνιστές της Microsoft, αν πράγματι η εξαγορά της Activision Blizzard ολοκληρωθεί με επιτυχία. Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Νομίζω ότι υπάρχει η πεποίθηση πως οι Big Tech εταιρίες ήθελαν πάντα να ασχοληθούν με τα βιντεοπαιχνίδια. Οι Amazons, οι Disney και τα Netflix του κόσμου, όλοι θέλουν να ασχοληθούν με το gaming. Τώρα, αν η συμφωνία επιτευχθεί, ξαφνικά όλες αυτές οι άλλες εταιρίες πρέπει να αξιολογήσουν αν βλέπουν σοβαρά το gaming. Αν ναι, ποιους θα αποκτήσουν; Γιατί δεν μπορούν να το κάνουν οργανικά. Νομίζω ότι οι επενδυτές βρίσκονται γύρω τους και εξετάζουν ποια θα μπορούσε να είναι η επόμενη εξαγορά στον κλάδο.

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή αν είναι απίθανο κολοσσοί όπως η Amazon να αποκτήσουν για παράδειγμα την EA, ο Uerkwitz δήλωσε ότι μάλλον είναι πιο πιθανό οι εταιρίες αυτές να ξεκινήσουν με εξαγορές μικρότερης κλίμακας αντ' αυτού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Netflix που τον τελευταίο καιρό απέκτησε πολλά indie στούντιο παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Night School και Boss Fight Entertainment.

Νομίζω ότι ίσως πριν από ένα χρόνο ή πριν από 18 μήνες, αυτό ήταν πολύ πιο πιθανό. Σήμερα, δεν το θεωρώ τόσο πιθανό. Η Amazon έχει κάποια άλλα προβλήματα, η Disney έχει τα δικά της θέματα. Το κόστος κεφαλαίου είναι πολύ πιο ακριβό.

Νομίζω ότι μπορεί να ακολουθήσουν την προσέγγιση με την οποία ξεκίνησε αρχικά η Microsoft. Αν ανατρέξετε στην περίοδο 2018-2020, ξεκίνησε κάνοντας μικρές εξαγορές και σιγά-σιγά ανέβασε την κλίμακα. Μπορεί να το δούμε αυτό, να δούμε αν κάποιες από αυτές τις εταιρίες θα ξεκινήσουν να δοκιμάζουν τα νερά για να δουν τι υπάρχει εκεί έξω και αν αυτές οι στρατηγικές τελικά λειτουργούν.

Για περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη μέσα από τον player που ακολουθεί.