Τέλος εποχής: Αποχωρεί από το Xbox ο Major Nelson

Μετά από 20 χρόνια
14 Ιουλίου 2023 21:44
Τέλος εποχής: Αποχωρεί από το Xbox ο Major Nelson

Ο Major Nelson του Xbox Live και επίσημα αποχωρεί από τη Microsoft και το Xbox. Η ξαφνική ανακοίνωση έγινε πριν λίγα λεπτά μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, οπού έγραψε:

Μετά από 20 απίστευτα χρόνια, αποφάσισα να κάνω ένα βήμα πίσω και να ασχοληθώ με το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας μου. Καθώς παίρνω λίγο χρόνο και σκέφτομαι όλα όσα έχουμε βιώσει μαζί, θέλω να ευχαριστήσω τα εκατομμύρια των gamers σε όλο τον κόσμο που με έχουν συμπεριλάβει ως μέρος της ζωής τους.

Επίσης, ευχαριστώ τα μέλη της ομάδας Xbox που με εμπιστεύτηκαν για να έχω έναν άμεσο διάλογο με τους πελάτες μας.  Το μέλλον είναι λαμπρό για το Xbox και ως παίκτης, είμαι ενθουσιασμένος να δω την εξέλιξη. 

Σας ευχαριστώ και θα σας δω online.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το όνομα Major Nelson είναι το gamertag και η διαδικτυακή περσόνα του γνωστού κατά κόσμον ως Larry Hryb, ο οποίος μέχρι πρότινος είχε το ρόλο του Διευθυντή Προγραμματισμού του Xbox Live.

Ο Hryb είχε ενταχθεί στη Microsoft το 2001 και μετακινήθηκε στο τμήμα του Xbox το 2003. Ήταν γνωστός για το δημοφιλές εβδομαδιαίο podcast του "Major Nelson Radio", όπου συζητούσε μαζί με τους συμπαρουσιαστές του και με καλεσμένους του σχετικά με νέα που αφορούν το Xbox, για παιχνίδια, τεχνολογία και άλλα θέματα. Για πολλά χρόνια διατηρούσε ένα εξαιρετικά χρήσιμο blog με πληροφορίες για το Xbox και τρέχουσες προσφορές, ενώ οι λογαριασμοί του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν τρομερά χρήσιμοι ως πηγές πληροφοριών για την Xbox κοινότητα.

Φυσικά, πολλοί γνωρίζουν τον Hryb και μέσα από τα Xbox events που παρουσίαζε. Συνολικά, ήταν μία από τις πιο επιδραστικές και αναγνωρίσιμες προσωπικότητες στην κοινότητα του Xbox, με πάνω από 1 εκατομμύριο ακόλουθους στο Twitter.

Για την ιστορία, είχε διαλέξει το gamertag "Major Nelson" από έναν χαρακτήρα της τηλεοπτικής κωμωδίας I Dream of Jeannie της δεκαετίας του 1960. Ο Major Nelson δηλώνει λάτρεις του gaming και πάντα έπαιζε όλες τις νέες κυκλοφορίες, έχοντας ξεκινήσει το hobby από την εποχή του Atari 2600.

Tags: