Xbox - Activision: Το δράμα συνεχίζεται - Η FTC έκανε έφεση και η Microsoft πάει ξανά στα δικαστήρια

Ενάμιση χρόνο μετά οι περιπέτειες συνεχίζονται
13 Ιουλίου 2023 08:06
Xbox - Activision: Το δράμα συνεχίζεται - Η FTC έκανε έφεση και η Microsoft πάει ξανά στα δικαστήρια

Αν νομίζατε πως τελειώσαμε με την υπόθεση της εξαγοράς της Activision Blizzard, η οποία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2022 και από τότε έχει τραβήξει πάνω από ενάμιση -πλέον- χρόνο, ξανασκεφτείτε το. Παρόλο που η μεγάλη νίκη της Microsoft στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ έβαλε το deal σε τροχιά ολοκλήρωσης, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (Federal Trade Commission - FTC) αποφάσισε να ασκήσει έφεση, στέλνοντας ξανά τη Microsoft στα δικαστήρια!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η ρυθμιστική αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών διαφωνεί με την απόφαση της Jacqueline Scott Corley, η οποία αρνήθηκε να της χορηγήσει προσωρινή διαταγή για να μπλοκάρει την εξαγορά της.

Για την ιστορία, η απόφαση τόνιζε:

Αφού πραγματοποιήθηκε πενθήμερη ακρόαση με αποδεικτικά στοιχεία και αφού εξετάστηκε ο τεράστιος όγκος των καταθέσεων που πραγματοποιήθηκαν πριν και μετά των ημερών της ακρόασης, το Δικαστήριο ΑΡΝΕΙΤΑΙ την αίτηση προσωρινής διαταγής. Η FTC δεν απέδειξε ότι είναι πιθανό να γίνει πραγματικότητα ο ισχυρισμός της ότι η συνδυασμένη εταιρεία θα αποσύρει πιθανότατα το Call of Duty από το Sony PlayStation, ή ότι η ιδιοκτησία του περιεχομένου της Activision θα μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στη συνδρομητικές υπηρεσίες με βιβλιοθήκες παιχνιδιών ή στο cloud gaming.

Για την ώρα δεν ξέρουμε ακόμη ποια είναι τα επιχειρήματα της FTC για την έφεση, αφού το ολοκληρωμένο αίτημα θα πρέπει πρώτα να υποβληθεί στο Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών της Ενάτης Περιφέρειας. Για να μπλοκαριστεί η συμφωνία, η FTC χρειάζεται το Ένατο Περιφερειακό Εφετείο να εκδώσει επείγουσα αναστολή για την παράταση της υπάρχουσας προσωρινής διαταγής περιορισμού (TRO) που έχει οριστεί να λήξει στις 23:59 PT της Παρασκευής 14 Ιουλίου. Δεν είναι σαφές εάν το εφετείο θα προλάβει όντως να βγάλει απόφαση πριν από την καταληκτική ημερομηνία της συμφωνίας στις 18 Ιουλίου, αφήνοντας πιθανώς την πόρτα ανοιχτή για τη Microsoft να κλείσει τη συμφωνία τη Δευτέρα ή την Τρίτη χωρίς να εκδοθεί περιοριστική εντολή.

Φυσικά, η εξέλιξη αυτή δεν άρεσε καθόλου στη Microsoft, με τον Πρόεδρο της, Brad Smith, να δηλώνει,

Χθες το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η εξαγορά της Activision Blizzard πρέπει να προχωρήσει και είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση. Η δήλωσή μας σχετικά με την απόφαση της FTC να ασκήσει έφεση:

Η απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου καθιστά απολύτως σαφές ότι αυτή η εξαγορά είναι καλή τόσο για τον ανταγωνισμό όσο και για τους καταναλωτές. Είμαστε απογοητευμένοι που η FTC συνεχίζει να επιδιώκει μια υπόθεση που έχει καταστεί αποδεδειγμένα αδύναμη και θα αντιταχθούμε σε περαιτέρω προσπάθειες καθυστέρησης της δυνατότητάς μας να προχωρήσουμε.

Από την άλλη, η Lulu Cheng Meservey, επικεφαλής εταιρικών υποθέσεων της Activision Blizzard, τόνισε:

Τα γεγονότα δεν έχουν αλλάξει. Είμαστε βέβαιοι ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν μεταξύ των 39 χωρών όπου η εξαγορά μπορεί να κλείσει.

Ανυπομονούμε να αποδείξουμε την ισχύ της επιχειρηματολογίας μας στο δικαστήριο - ξανά.