Το τεράστιο χρηματικό ποσό που θα βγάλει ο CEO της Activision χάρη στην εξαγορά από το Xbox

Θα “τιγκάρουν“ οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Bobby Kotick
11 Ιουλίου 2023 20:53
Το τεράστιο χρηματικό ποσό που θα βγάλει ο CEO της Activision χάρη στην εξαγορά από το Xbox

Αν υπάρχει ένα άτομο που θα επωφεληθεί περισσότερο από όλους από την τεράστια εξαγορά της Activision Blizzard έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Microsoft, αυτός είναι ο σίγουρα ο Bobby Kotick.

O επικεφαλής της Activision Blizzard που ήταν το 2020 ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος CEO της gaming βιομηχανίας, με ετήσιο μισθό 154.6 εκατομμύρια δολάρια, αναμένεται να γίνει πολύ, πολύ πλουσιότερος από το deal. Συγκεκριμένα, τώρα που η συγχώνευση των δύο εταιριών είναι σε τροχιά να ολοκληρωθεί χάρη στη νίκη της Microsoft στο δικαστήριο με την FTC, ο Kotick θα βγάλει πάνω κάτω σε μια μέρα όσα θα έβγαζε σε περίπου...τρία χρόνια.

Ειδικότερα, από την εξαγορά της της Activision Blizzard από τη Microsoft, ο Bobby Kotick θα λάβει προσωπικά περίπου 408 εκατομμύρια δολάρια!

Βέβαια, το τι θα συμβεί με τον τωρινό επικεφαλής της Activision στο μέλλον παραμένει ακόμη άγνωστο. Ο Kotick βρισκόταν στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες εξαιτίας ενός μεγάλου σκανδάλου που τον εμπλέκει, αφού τόσο ο ίδιος όσο και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη πιο χαμηλά στην ιεραρχία της εταιρίας του, κατηγορούνταν για περιστατικά κακοποίησης και για την δημιουργία ενός τοξικού εργασιακού περιβάλλοντος για τους υπόλοιπους υπαλλήλους.

Μένει να δούμε, λοιπόν, αν ο Kotick θα διατηρήσει το ρόλο του και μετά την εξαγορά. Όταν το deal είχε πρωτοανακοινωθεί, η Microsoft είχε τονίσει πως "η επιχείρηση της Activision Blizzard θα αναφέρεται στον Phil Spencer ως CEO", αλλά φυσικά μένει να δούμε τι θα συμβεί εν τέλει στην πράξη.