EKTAKTO: Ξεκόλλησε και στο Ηνωμένο Βασίλειο η εξαγορά της Activision Blizzard

Η CMA δέχτηκε να διαπραγματευτεί
11 Ιουλίου 2023 20:13
EKTAKTO: Ξεκόλλησε και στο Ηνωμένο Βασίλειο η εξαγορά της Activision Blizzard

Μετά την καθοριστική δίκη στις Ηνωμένες Πολιτείες κόντρα στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) και τη νίκη της Microsoft, η οποία μπορεί πλέον να ολοκληρώσει την εξαγορά και στην Αμερική, είχε απομείνει ένα εμπόδιο: το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, μέσα σε λίγα λεπτά από την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, η εξαγορά φαίνεται πως «ξεκόλλησε» και στη Μεγάλη Βρετανία. Συγκεκριμένα, αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία, η δικαστικής Jacqueline Scott Corley έκρινε ότι η εξαγορά δεν θα μειώσει τον ανταγωνισμό ούτε στις συνδρομητικές υπηρεσίες παιχνιδιών, όπως το Xbox Games Pass και το PlayStation Plus, αλλά ούτε και στο cloud gaming. Η τελευταία αυτή διαπίστωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον αμερικανικό κολοσσό, αφού ο ανταγωνισμός στο cloud gaming ήταν η αφορμή για το «όχι» από τη βρετανική CMA.

Έτσι, από κοινού, η Microsoft, η Activision και η CMA ζήτησαν από δικαστήριο εφέσεων CAT να παγώσει τις νομικές διαδικασίες, αφού θα διαπραγματευτούν κεκλεισμένων των θυρών. Η CMA δέχτηκε να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Microsoft για να βρεθεί μια λύση και η εξαγορά να τροποποιηθεί με τέτοιο τρόπο που να την ικανοποιεί.

Με αφορμή την εξαιρετικά σημαντική αυτή εξέλιξη, ο Πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, δήλωσε:

Μετά τη σημερινή δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ, η προσοχή μας στρέφεται τώρα ξανά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ δεν συμφωνούμε με τις ανησυχίες της CMA, εξετάζουμε πώς θα μπορούσε να τροποποιηθεί η συναλλαγή ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες αυτές με τρόπο που να είναι αποδεκτός από την CMA. Προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στις διεργασίες για τις προτάσεις αυτές, η Microsoft και η Activision συμφώνησαν με την CMA ότι η αναστολή της δικαστικής διαδικασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν προς το δημόσιο συμφέρον και τα μέρη υπέβαλαν κοινή εισήγηση στο Competition Appeal Tribunal.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, από μέρα σε μέρα θα έχουμε επίλυση και στο Ηνωμένο Βασίλειο, πράγμα που σημαίνει ότι η κολοσσιαία εξαγορά μπορεί να ολοκληρωθεί πιθανώς πριν την διορία της 18ης Ιουλίου.