Παραμένει στην κορυφή των retail πωλήσεων το Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Ανεβοκατεβαίνει διαρκώς από την 1η θέση των βρετανικών charts
10 Ιουλίου 2023 14:06
Παραμένει στην κορυφή των retail πωλήσεων το Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Ακόμη μια εβδομάδα στην κορυφή των retail πωλήσεων της Μεγάλης Βρετανίας πέρασε το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, με το αριστουργηματικό παιχνίδι της Nintendo να συνεχίζει την σαρωτική πορεία του, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της GfK. 

Παρέμεινε για 2η συνεχή εβδομάδα στην κορυφή παρά μια πτώση της τάξης του 20% στις πωλήσεις συγκριτικά με τις προηγούμενες εβδομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το "Tears of the Kingdom" κυριαρχούσε στα βρετανικά charts από τις 12 Μαΐου που κυκλοφόρησε και για τέσσερις συνεχείς εβδομάδες, μέχρι που του πήρε την πρωτιά το Diablo 4. Έπειτα σκαρφάλωσε ξανά στην κορυφή μέχρι την εβδομάδα που λανσαρίστηκε το Final Fantasy 16, όπου αμέσως μετά κατάφερε να αναπηδήσει και να βρεθεί πάλι στο Νο.1 του βρετανικού Top 10. 

Γενικότερα, υπάρχει η αίσθηση από τους αναλυτές της GfK ότι η Nintendo θα κυριαρχήσει φέτος στον τομέα των retail πωλήσεων. Ψηλά ανέβηκε πάλι το FIFA 23 που είναι στη 2η θέση αντί για την 6η που ήταν την περασμένη εβδομάδα, το Mario Karti 8 Deluxe επίσης ανέβηκε στην 3η θέση αντί για την 5η, το Hogwarts Legacy επίσης σκαρφάλωσε από την 8η στη 5η θέση, ενώ το Final Fantasy 16 είχε πτωτική πορεία πέφτοντας στην 4η θέση.

To βρετανικό Top 10 των retail πωλήσεων διαμορφώνεται ως εξής μέχρι τις 8 Ιουλίου: 

  1. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  2. FIFA 23
  3. Mario Kart 8 Deluxe
  4. Final Fantasy 16
  5. Hogwarts Legacy
  6. God of War Ragnarok
  7. Star Wars Jedi Survivor
  8. Call of Duty: Modern Warfare 2
  9. Diablo 4
  10. Minecraft (Switch)