Ο Peter Molyneux επιστρέφει και το νέο του παιχνίδι θα έχει κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ

Μεγάλες υποσχέσεις από τον πατέρα των Fable
05 Ιουλίου 2023 19:33
Ο Peter Molyneux επιστρέφει και το νέο του παιχνίδι θα έχει κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ

Εδώ και χρόνια, ο Peter Molyneux απέχει από το προσκήνιο της gaming βιομηχανίας, αφού μετά την αποχώρησή του από τη Lionhead Studios καταπιάστηκε κυρίως με mobile παιχνίδια μέσα από την ανεξάρτητη ομάδα του, 22cans. Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν το The Trail: Frontier Challenge το 2017, ενώ κάποια στιγμή είχε καταπιαστεί και με ένα metaverse project.

Τώρα, φαίνεται πως ο βετεράνος δημιουργός από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος είναι γνωστός για τα Fable, αλλά και για το god genre, με τίτλους όπως τα Populous, Dungeon Keeper και Black & White, σκοπεύει να επιστρέψει κανονικά. Ειδικότερα, παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στο μέσο Gamereactor, στο πλαίσιο της οποίας αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες για το επόμενο project του, αναγνωρίζοντας πως οι fans θα έμεναν εκνευρισμένοι αν το παράκανε με το hype.

Παρόλα αυτά, ο Molyneux έκανε μια βαρύγδουπη δήλωση, αφού ισχυρίστηκε πως έχει σκεφτεί έναν μηχανισμό «που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά σε παιχνίδι στο παρελθόν». Μάλιστα, το νέο του παιχνίδι μοιάζει περισσότερο με μεγάλη κυκλοφορία για PC και κονσόλες, με τον Molyneux να το συγκρίνει μάλιστα με τα Fable.

Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Νομίζω ότι πέσαμε πάνω σε έναν μηχανισμό που δεν έχει ξαναυπάρξει ποτέ σε παιχνίδι. Αισθάνομαι ότι εκμεταλλευόμαστε αυτόν τον μηχανισμό σε έναν κόσμο και ένα περιβάλλον που μπορεί να είναι οικείο στους ανθρώπους. Και επειδή είναι ένα οικείο περιβάλλον, θα είναι πολύ πιο φρέσκο.

Πολλά από αυτά ακούγονται μυστικιστικά, αλλά προσπαθώ να αποφύγω να σας πω πώς είναι το παιχνίδι. Θα είναι πολύ περισσότερο σαν μια εμπειρία τύπου Fable, Black & White, Dungeon Keeper. Έχουμε σχεδόν πάρει την απόφαση να το κάνουμε τίτλο για PC και κονσόλες, αντί να είναι για κινητά. Δεν λέω ότι δεν πρόκειται ποτέ να το μεταφέρουμε στο mobile, αλλά σίγουρα οδηγούμαστε στο PC και στις κονσόλες, κυρίως επειδή χρειαζόμαστε την ισχύ.

Γενικά, το project φαίνεται πως είναι σε πολύ αρχικό στάδιο ανάπτυξης ακόμη, οπότε για την ώρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς ετοιμάζει ο Molyneux και τι είναι αυτός ο νέος μηχανισμός. Πάντως, η πρόσφατη ανακοίνωση του Fable δεν πέρασε απαρατήρητη από τον σχεδιαστή, ο οποίος τόνισε ότι του άρεσε αρκετά, αλλά θα ήθελε να δει περισσότερα gameplay πλάνα.