Red Dead Redemption Remastered: Νέα στοιχεία πως έρχεται!

Φουντώνουν για τα καλά οι φήμες
05 Ιουλίου 2023 16:18
Red Dead Redemption Remastered: Νέα στοιχεία πως έρχεται!

Μόλις πριν μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε για την ξαφνική καταχώρηση του Red Dead Redemption στη βάση δεδομένων της υπηρεσίας ηλικιακής ταξινόμησης παιχνιδιών της Κορέας που έβαλε φωτιά στις φήμες πως η Rockstar ετοιμάζει κάποιο remaster ή remake. Τώρα, ακόμη περισσότερα στοιχεία έρχονται να υποστηρίξουν ακριβώς αυτό.

Αρχικά, περισσότερο λάδι στη φωτιά έριξε ο πρώην αρχισυντάκτης του IGN, Colin Moriarty, μέσα από το νεότερο επεισόδιο του podcast του, Sacred Symbols. Ειδικότερα, ανέφερε ότι έχει αποδείξεις από μια ανώνυμη πηγή πως το Red Dead Redemption Remastered είναι πράγματι υπό ανάπτυξη στη Rockstar Games και μάλιστα υπάρχει πιθανότητα να ανακοινωθεί μέσα στο καλοκαίρι, ενδεχομένως τον Αύγουστο.

Φυσικά, αξίζει να αναλογιστούμε πως όταν τα παιχνίδια δίνονται στους αντίστοιχους φορείς για ηλικιακή ταξινόμηση, οι κυκλοφορίες τους είναι συνήθως κοντά. Αν οι πληροφορίες του Moriarty ευσταθούν, λοιπόν, δε θα ήταν απίθανο το Red Dead Redemption Remastered να ανακοινωνόταν μέσα στο καλοκαίρι και να κυκλοφορούσε λίγο αργότερα μέσα στην εορταστική περίοδο του 2023.

Βέβαια, το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από την ίδια την Take-Two. Όπως επισήμανε ο γνωστός χρήστης του Twitter Ben, ο οποίος εστιάζει σε ειδήσεις που αφορούν τα IPs της Rockstar, μαζί με τα οικονομικά της το Μάιο, η εταιρία είχε αποκαλύψει ότι θα κυκλοφορήσει και δύο νέες εκδόσεις προηγούμενων παιχνιδιών της μέσα στο οικονομικό έτος 2024, το οποίο ολοκληρώνεται το Μάρτιο του επόμενου έτους.

Αυτό σημαίνει πως η Take-Two, μητρική εταιρία της Rockatar Games, έχει σκοπό να κυκλοφορήσει δύο remasters ή επανεκδόσεις, μέχρι τον Μάρτιο του 2024. Ένα από αυτά τα δύο παιχνίδια θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το Red Dead Redemption Remastered, το οποίο πλέον μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ.

Για την ιστορία, το Red Dead Redemption κυκλοφόρησε το 2010 και αναπτύχθηκε από τη Rockstar San Diego. Είναι το δεύτερο κεφάλαιο της σειράς Red Dead, μετά το Red Dead Revolver του 2004. Το παιχνίδι διαδραματίζεται το 1911, κατά τη διάρκεια της παρακμής των αμερικανικών συνόρων και ακολουθεί τον John Marston, έναν πρώην παράνομο, ο οποίος αναγκάζεται από την κυβέρνηση να κυνηγήσει τα πρώην μέλη της συμμορίας του με αντάλλαγμα την ελευθερία της οικογένειάς του. Το παιχνίδι διαθέτει προοπτική τρίτου προσώπου και είναι open world, ενσωματώνοντας ένα σύστημα ηθικής για τις αποφάσεις των παικτών και τον Dead Eye μηχανισμό που την επιβράδυνση του χρόνου στο shooting.

Το παιχνίδι απέσπασε διθυραμβικά σχόλια για τα γραφικά, τη μουσική, το voice acting, το gameplay και την ιστορία του. Παράλληλα, κέρδισε πολλά βραβεία Game of the Year από διάφορα μέσα, ενώ θεωρείται από πολλούς κριτικούς ως ένα από τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια που δημιουργήθηκαν ποτέ. Είναι επίσης ένα από τα πιο επιτυχημένα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών όσον αφορά τις πωλήσεις, με περίπου 23 εκατομμύρια αντίτυπα να έχουν διατεθεί μέχρι το 2021. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε αρχικά για το PlayStation 3 και το Xbox 360, ενώ αργότερα βελτιώθηκε για το Xbox One X το 2018. Μετά το αρχικό του ντεμπούτο εμπλουτίστηκε και με διάφορα DLCs, συμπεριλαμβανομένου του Undead Nightmare, το οποίο πρόσθεσε ένα νέο single-player campaign με ζόμπι θεματολογία.