Xbox - Activision Blizzard: Η Νότια Αφρική έγινε η νεότερη χώρα που ενέκρινε την εξαγορά “μαμούθ“

Εν μέσω της δικαστικής διαμάχης της Microsoft με την FTC των ΗΠΑ
04 Ιουλίου 2023 18:24
Xbox - Activision Blizzard: Η Νότια Αφρική έγινε η νεότερη χώρα που ενέκρινε την εξαγορά “μαμούθ“

Εν μέσω της πολύκροτης δικαστικής διαμάχης της Microsoft έναντί της FTC των ΗΠΑ εγκρίθηκε η εξαγορά της Activision Blizzard από μια ακόμη χώρα και το αρμόδιο ρυθμιστικό όργανό της. 

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε στις 3 Ιουλίου ότι ολοκλήρωσε τη σύσταση για την άνευ όρων έγκριση της συμφωνίας-μαμούθ των $69 δις μεταξύ Xbox και Activision Blizzard, μέσω της θυγατρικής της που ονομάζεται Anchorage. Να θυμίσουμε ότι η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής της Νοτίου Αφρικής είχε ξεκινήσει στις 17 Απριλίου. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ακόμη χώρα που εγκρίνει πλήρως τη συμφωνία μετά τις Σαουδική Αραβία, Βραζιλία, Σερβία, Χιλή, Ιαπωνία και φυσικά όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

"Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Νότιας Αφρικής εισηγήθηκε την έγκριση της συγχώνευσής μας με τη Microsoft βάσει ενδελεχούς εξέτασης των στοιχείων σχετικά με τον ανταγωνισμό στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών. Εκτιμούμε αυτή την πρόσθετη επιβεβαίωση από μια σημαντική παγκόσμια ρυθμιστική αρχή", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, Bobby Kotick. 

Σε δελτίο Τύπου η Επιτροπή Ανταγωνισμού δήλωσε ότι δεν έχει σημαντικές ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο η Microsoft να μετατρέψει το Call of Duty σε αποκλειστικότητα του Xbox. Ο κύριος λόγος, ανέφερε η Επιτροπή, είναι ότι η Microsoft δεν έχει "τη δυνατότητα και το κίνητρο" να το πράξει. Η Microsoft έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ότι δεν έχει κανένα νόημα από οικονομικής άποψης να αποσύρει το Call of Duty από το PlayStation, επειδή η βάση παικτών στην κονσόλα της Sony είναι τόσο μεγάλη.

Ωστόσο τα δύο μεγάλα εμπόδια που αντιμετωπίζει το deal της Microsoft με την Activision είναι αυτά της βρετανικής CMA (Competition and Markets Authority) και της αμερικανικής FTC (Federal Trade Commission). Μάλιστα για την περίπτωση της CMA η Microsoft θα πάει στα δικαστήρια στις 24 Ιουλίου για την έφεση που έκανε έναντι της απόφασης της CMA να μπλοκάρει το deal.