Ο Καναδάς έχει ενστάσεις για το Xbox - Activision και Microsoft απάντησαν ήδη

Επισημαίνοντας πως η διορία πλέον έχει περάσει
01 Ιουλίου 2023 18:28
Ο Καναδάς έχει ενστάσεις για το Xbox - Activision και Microsoft απάντησαν ήδη

Στο πλαίσιο της δίκης με την FTC που θέλει να μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Microsoft ισχυρίστηκε πως όλες οι ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως -εκτός από μια- συμφωνούν με το deal. Η δήλωση αυτή έκανε την αρμόδια αρχή του Καναδά να προβεί σε δηλώσεις, αφού σύμφωνα με το μέσο The Verge, το Γραφείο Ανταγωνισμού της χώρας έστειλε σχετική επιστολή στην δικαστή Scott Corley.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η ρυθμιστική αρχή ήθελε να επισημάνει πως είχε "γνωστοποιήσει στον καναδικό σύμβουλο της Microsoft και της Activision ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη συγχώνευση είναι πιθανό να οδηγήσει σε ουσιαστική παρεμπόδιση ή/και μείωση του ανταγωνισμού όσον αφορά τις κονσόλες και τις συνδρομητικές υπηρεσίες πολλαπλών παιχνιδιών (καθώς και το cloud gaming)".

Παράλληλα, σημείωσε ότι είχε επίσης ενημερώσει τη Microsoft ότι "συνεχίζει να παρακολουθεί τη συναλλαγή".

Προφανώς η Microsoft εννοούσε πως η μόνη ρυθμιστική αρχή που εναντιώθηκε στην εξαγορά είναι η βρετανική CMA. Έτσι, αμέσως μετά την επιστολή του Καναδά προέβη σε δηλώσεις, τονίζοντας πως το επίσημο παράθυρο που ορίζει ο νόμος για την απόφαση της χώρας έχει πλέον περάσει. Ειδικότερα, η Microsoft θα μπορούσε να ολοκληρώσει την εξαγορά και χωρίς το ΟΚ του Καναδά, αφού η σχετική διορία πλέον έχει λήξει, με έναν αντιπρόσωπο του αμερικανικού κολοσσού να δηλώνει:

Λάβαμε ειδοποίηση από το Γραφείο Ανταγωνισμού του Καναδά ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξαγορά της Activision Blizzard μετά τη λήξη της επίσημης περιόδου αναμονής που εμπόδιζε την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για να αντιμετωπίσουμε τυχόν εναπομείνασες ανησυχίες.

Για την ιστορία, πλέον οι ακροάσεις για τη δίκη της FTC και της Microsoft έχουν ολοκληρωθεί και έτσι από μέρα σε μέρα περιμένουμε την έκδοση της τελικής απόφασης που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει αν η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί ή όχι.