SEGA: «Η Microsoft μάς εκτιμά περισσότερο από τη Sony και τη Nintendo»

Επίσημη απάντηση για το ενδεχόμενο εξαγοράς
29 Ιουνίου 2023 14:39
SEGA: «Η Microsoft μάς εκτιμά περισσότερο από τη Sony και τη Nintendo»

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, μέσα στις τελευταίες ημέρες έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου διάφορες τρανταχτές αποκαλύψεις που έχουν προκύψει από τη δίκη της Microsoft με την FTC που προσπαθεί να μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard. Συγκεκριμένα, μάθαμε μεταξύ άλλων πως ο αμερικανικός κολοσσός εξέταζε την εξαγορά και άλλων publishing εταιριών, μεταξύ των οποίων και η SEGA.

Αυτό αμέσως πυροδότησε τις εικασίες της gaming κοινότητας για το αν η SEGA θα είναι ο επόμενος στόχος του Xbox, αν ολοκληρωθεί επιτυχώς η ενσωμάτωση της Activision Blizzard, αναγκάζοντας τον επικεφαλής της εταιρίας να πάρει θέση.

Συγκεκριμένα, ο co-Chief Operating Officer, Shuji Utsumi, τόνισε στο δημοσιογραφικό μέσο Bloomberg πως η SEGA θα παραμείνει εντός της Sega Sammy Holdings Inc. Βέβαια, το υψηλόβαθμο στέλεχος δεν απέρριψε εντελώς την ιδέα της εξαγοράς, αφού όταν ρωτήθηκε αν η εταιρία είναι ανοιχτή για διαπραγματεύσεις εξαγοράς, απάντησε: «Όχι, όχι αυτή τη στιγμή». Ο Utsumi αρνήθηκε να απαντήσει αν η Microsoft έχει κάνει ήδη κάποια επίσημη πρόταση στη SEGA.

Αξίζει να σημειωθεί πως η SEGA έχει μια εξαιρετική σχέση με τη Microsoft τα τελευταία χρόνια, με διάφορα μεγάλα παιχνίδια της, όπως τα Yakuza και τα Persona να έρχονται στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass. Μάλιστα, ο Utsumi τόνισε πως η Microsoft εκτιμά περισσότερο την SEGA από τους άλλους platform holders, δηλαδή από τη Sony και από τη Nintendo.

"Είμαστε πολύ κοντά με τη Microsoft και έχουμε εξαιρετική σχέση με τη διοικητική της ομάδα. Η Microsoft μας εκτιμά ιδιαίτερα. Ο Phil Spencer και η Sarah Bond του Xbox είναι πραγματικά σοβαροί όσον αφορά τις αξίες στις οποίες δίνουν έμφαση οι fans των βιντεοπαιχνιδιών".

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι τα έγγραφα που αποκάλυψαν ότι η Microsoft εξέταζε την εξαγορά της SEGA είναι από αρκετά χρόνια πριν και έτσι παραμένει άγνωστο αν ο στόχος αυτός θα έχει αλλάξει ή όχι, μετά την απόκτηση της Activision Blizzard για 69 δισεκατομμύρια δολάρια.