PS6: Η Sony δε θα μοιραστεί πληροφορίες με την Activision αν την πάρει το Xbox

Δε είναι διατεθειμένη να το ρισκάρει
22 Ιουνίου 2023 15:24
PS6: Η Sony δε θα μοιραστεί πληροφορίες με την Activision αν την πάρει το Xbox

Η δικαστική αναμέτρηση της Microsoft με το αμερικανικό FTC έχει ξεκινήσει, καθώς η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου επιδιώκει να μπλοκάρει άμεσα την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard, έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, μια ενδιαφέρουσα πληροφορία ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας που αφορά τη μελλοντική συνεργασία του PlayStation με την Activision.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του gaming τμήματος της Sony, Jim Ryan, ξεκαθάρισε πως η Sony δε θα είναι σε θέση να παραχωρήσει στην Activision Blizzard πληροφορίες για την επόμενη κονσόλα της, το PlayStation 6, αν η εξαγορά όντως ολοκληρωθεί.

Τα σχόλια του υψηλόβαθμου στελέχους έγιναν τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, όταν το FTC ζήτησε από τη Sony να σχολιάσει το πώς βλέπει την εξαγορά. Συγκεκριμένα, μια από τις βασικότερες ανησυχίες του Ryan τότε ήταν πως εμπιστευτικές πληροφορίες θα μπορούσαν να φτάσουν στα χέρια της Microsoft μέσω της Activision, ειδικότερα όσον αφορά το PS6. Μάλιστα, τόνισε πως η Sony "δεν θα μπορεί πλέον να μοιράζεται εμπιστευτικές λεπτομέρειες σχετικά με την επόμενη κονσόλα της που βρίσκεται υπό ανάπτυξη".

Ο Ryan τονίζει εμφατικά πως το να μάθει η Microsoft τις λεπτομέρειες του PS6 θα μπορούσε να της προκάλεσε μεγάλη ζημιά, αλλά η απάντησή του είναι σε μεγάλο βαθμό διαγραμμένη από τη δημόσια έκδοση των εγγράφων.

Παρόλα αυτά, από όσα είναι δημοσίως διαθέσιμα, βλέπουμε τον Ryan να αναφέρει επίσης ότι η Microsoft δε θα είναι κίνητρα να αναπτύξει ειδικά χαρακτηριστικά για το PlayStation για τα παιχνίδια της Activision, μετά την εξαγορά.

"Πιστεύω ότι τα κίνητρα της Microsoft - το κύριο κίνητρό της, μετά την εξαγορά-, θα είναι η βελτιστοποίηση της συνολικής επιχείρησης του Xbox και όχι της επιχείρησης της Activision".

Τέλος, στα έγγραφα υπάρχει και ένα άλλο ενδιαφέρον τμήμα που έχει κρυφτεί σε μεγάλο βαθμό και μιλά για την εξαγορά της Mojang του Minecraft και τις προφανείς ανησυχίες της Sony σχετικά με τα όσα έμαθε η Microsoft για τις PlayStation κονσόλες με αυτόν τον τρόπο.

Φυσικά, η άρνηση έγκαιρης πρόσβασης στα development kits του PS6, θα μπορούσε ενδεχομένως να σημαίνει πως το Call of Duty εκείνης της χρονιάς ίσως να έρθει με καθυστέρηση στην κονσόλα νέας γενιάς της Sony.