Το DualSense 2 χειριστήριο του PS6 ενδέχεται να έχει ένα τρελό χαρακτηριστικό!

Σύμφωνα με πατέντα που καταχώρησε η Sony
06 Απριλίου 2023 16:45
Το DualSense 2 χειριστήριο του PS6 ενδέχεται να έχει ένα τρελό χαρακτηριστικό!

Με το launch του PS5, η Sony έδωσε τεράστια βαρύτητα στο immersion που προσφέρει το χειριστήριο, σε βαθμό που άλλαξε το όνομα από DualShock σε DualSense. Συγκεκριμένα, το next-gen controller της εταιρίας διαθέτει haptic feedback και adaptive triggers που προσομοιώνουν διαφορετικές αισθήσεις και αντιστάσεις, όντας δύο από τα πιο πολυδιαφημισμένα χαρακτηριστικά της κονσόλας γενικότερα. Ποιο μπορεί να είναι όμως το επόμενο βήμα; Όπως φαίνεται, ένα χειριστήριο που θα αλλάζει και θερμοκρασία ανάλογα με το περιβάλλον του παιχνιδιού!

Αυτό ακριβώς περιγράφει μια νέα πατέντα που κατοχύρωσε η Sony και η οποία παρουσιάζει ένα χειριστήριο που μπορεί να θερμαίνεται και να ψύχεται ανάλογα με το τι συμβαίνει σε ένα παιχνίδι. Σύμφωνα με αυτή, το εν λόγω χειριστήριο θα χρησιμοποιεί ένα υλικό που μοιάζει με τζελ, αντί για πλαστικό, και εντός του θα κρύβει μια συσκευή ελέγχου που θα μπορεί να μεταβάλλει ηλεκτρικά τη θερμοκρασία του τζελ, με στόχο να ενισχύσει τον ρεαλισμό και το immersion.

Φανταστείτε, λοιπόν, να αισθάνεστε τη ζεστασιά του ήλιου σε μια έρημο ή τη δροσιά μιας παγωμένης σπηλιάς καθώς εξερευνάτε διαφορετικούς κόσμους στο PS5 ή μάλλον στο PS6 σας. Υπάρχουν όμως μερικά "αλλά". Για παράδειγμα, η αλλαγή της θερμοκρασίας του χειριστηρίου θα μπορούσε να εξαντλήσει γρήγορα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του, κάτι που αποτελεί ήδη πρόβλημα για ορισμένους χρήστες του DualSense.

Επιπλέον, το γεγονός ότι η Sony έχει καταθέσει πατέντα για αυτή την τεχνολογία δεν σημαίνει ότι αυτή θα γίνει όντως και προϊόν άμεσα. Η Sony, όπως και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας, καταθέτει συχνά διπλώματα ευρεσιτεχνίας για πολλών ειδών ιδέες. Δεν είναι απαραίτητο όμως ότι όλες βλέπουν το φως της ημέρας. Είναι πολύ πιθανό το χειριστήριο αυτό να είναι απλά μια πειραματική ιδέα που διερευνά η Sony, ενδεχομένως για μια μελλοντική γενιά χειριστηρίων, όπως ένα DualSense 2.0.

Επομένως, μην περιμένετε να δείτε σύντομα ένα DualSense που αλλάζει τη θερμοκρασία, αλλά μην αποκλείετε και εντελώς την πιθανότητα. Ίσως να είναι κάτι που θα δούμε με το PlayStation 6 (PS6) ή με το φημολογούμενο PS5 Pro, ή ίσως η ιδέα θα παραμείνει για πάντα...ιδέα.