PlayStation 6: Επίσημο έγγραφο δείχνει ποια χρονιά να το περιμένουμε!

Όχι, δεν είναι φάρσα
23 Νοεμβρίου 2022 20:52
PlayStation 6: Επίσημο έγγραφο δείχνει ποια χρονιά να το περιμένουμε!

Όπως προκύπτει από επίσημο έγγραφο της ίδιας της Sony το οποίο μόλις ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας, η γενιά του PlayStation 5 μάλλον έχει αρκετό δρόμο ακόμη μπροστά της. Συγκεκριμένα, το PS6 μάλλον θα κυκλοφορήσει μετά το 2027!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πληροφορία αυτή είναι «κρυμμένη» στο 22 σελίδων έγγραφο που κατέθεσε η Sony στην Competition and Markets Authority (CMA) του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρόκειται για τη βρετανική υπηρεσία που καλείται να εξετάσει την εξαγορά της Activision Blizzard και να αποφασίσει αν θα δώσει τελικά το πράσινο φως για την πραγματοποίησή της ή όχι.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την αρχική δέσμευση της Microsoft να παραμείνει το Call of Duty στο PlayStation μέχρι το 2027, την οποία η Sony έκρινε ως «ανεπαρκής», η εταιρία δήλωσε:

Μια περίοδος μέχρι το 2027 ή ίσως και ένα μικρότερο χρονικό διάστημα που η Microsoft θα αποφασίσει ότι «βγάζει νόημα» είναι απολύτως ανεπαρκής. Μέχρι τη στιγμή που η SIE θα κυκλοφορήσει την επόμενη κονσόλα της, θα έχει χάσει ήδη την πρόσβαση στο Call of Duty και τους άλλους τίτλους της Activision, κάνοντάς την εξαιρετικά ευάλωτη στο ενδεχόμενο αλλαγής πλατφορμών από τους καταναλωτές και κατά συνέπεια υποβαθμίζοντας την ανταγωνιστικότητά της.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο έγγραφο υπάρχει και ρητά η επίσημη εκτίμηση της Sony για τη χρονιά κυκλοφορίας του PS6, αλλά η πληροφορία αυτή είναι σβησμένη. Παρόλα αυτά, από τα συμφραζόμενα μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος πως το PS6 θα έρθει μάλλον μετά το 2027.

Αυτό σημαίνει πως το PS5 θα κλείσει περίπου 7 χρόνια στην αγορά μέχρι τότε. Για την ιστορία, και ο κύκλος του PS4 ήταν αντίστοιχος, αφού η κονσόλα έφτασε το 2013 και το PS5 την διαδέχθηκε το 2020, δηλαδή επτά χρόνια αργότερα.

Παρακάτω θα βρείτε το σχετικό απόσπασμα του εγγράφου, το οποίο έφερε στα φώτα της δημοσιότητας ο γνωστός δημοσιογράφος της gaming βιομηχανίας, Stephen Totilo, καθώς και ένα link για να το κατεβάσετε και μόνοι σας.