Xbox: “Δε θα ανεβάσουμε την τιμή του Xbox Game Pass“

Διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά
20 Ιουνίου 2023 23:30
Xbox: “Δε θα ανεβάσουμε την τιμή του Xbox Game Pass“

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται κρίσιμες εξελίξεις για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, αφού ο αμερικανικός κολοσσός θα κληθεί να υπερασπιστεί το deal στις δικαστικές αίθουσες απέναντι από το FTC που προσπαθεί να το μπλοκάρει.

Στο πλαίσιο αυτό, μιας και η ακρόαση σχετικά με την προσωρινή διαταγή έχει οριστεί για τις 22 και 23 Ιουνίου, στα φώτα της δημοσιότητας δόθηκαν διάφορα επίσημα έγγραφα. Αναμενόμενα, λοιπόν, μέσα από αυτά, σημαντικές λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν, μεταξύ των οποίων και μια επίσημη δήλωση για το μέλλον του Xbox Game Pass.

Όπως είχε κάνει και πριν μερικούς μήνες, η εταιρία του Xbox διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν οι τιμές του Game Pass μετά την εξαγορά, όπως δεν είχαν ανεβεί ούτε όταν προστέθηκε στο ενεργητικό της η Bethesda.

Αναλυτικότερα, όπως μπορείτε να δείτε και από την εικόνα που ακολουθεί, το επίσημο έγγραφο αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Η εξαγορά θα ωφελήσει τους καταναλωτές καθιστώντας το Call of Duty διαθέσιμο στο Game Pass της Microsoft την ημέρα που θα κυκλοφορήσει στις κονσόλες (χωρίς αύξηση της τιμής της υπηρεσίας με βάση την εξαγορά), στις πλατφόρμες της Nintendo και σε άλλες υπηρεσίες που επιτρέπουν το cloud streaming".

Φυσικά, κάτι τέτοιο δε θα έμοιαζε περίεργο, αφού η προσθήκη των τεράστιων blockbusters της Activision Blizzard στην υπηρεσία, όπως το Call of Duty και το Diablo IV, σίγουρα θα την κάνουν πιο ελκυστική. Παρόλα αυτά, τουλάχιστον για τον πρώτο καιρό, η Microsoft διαβεβαιώνει πως δεν έχει πρόθεση να κάνει το Game Pass ακριβότερο.

Για την ιστορία, το Xbox Game Pass/PC Game Pass ζητά €9,99 το μήνα για Xbox One και Xbox Series X|S κονσόλες ή για Windows υπολογιστές αντίστοιχα, προσφέροντας απεριόριστη πρόσβαση σε εκατοντάδες παιχνίδια, με όλους τους τίτλους των Xbox Game Studios και της Bethesda από την πρώτη μέρα.

Το Xbox Game Pass Ultimate πακέτο, που προσφέρει επιπλέον cloud streaming όλων των παιχνιδιών στις υποστηριζόμενες χώρες, τα οφέλη της Xbox Live Gold συνδρομής (όπως online multiplayer), διάφορα μηνιαία perks, όπως δωρεάν DLCs, καθώς και πρόσβαση στα παιχνίδια της EA Play συνδρομής (στις κονσόλες, αφού στο PC αρκεί το απλό PC Game Pass), ζητά €12,99 το μήνα.