Xbox - Activision: Το αμερικανικό FTC προσπαθεί να μπλοκάρει την εξαγορά με άμεση δίκη

Η Microsoft απάντησε ήδη στην κίνηση
14 Ιουνίου 2023 18:59
Xbox - Activision: Το αμερικανικό FTC προσπαθεί να μπλοκάρει την εξαγορά με άμεση δίκη

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) κατέθεσε αίτημα για προσωρινή διαταγή και προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η FTC υποστηρίζει ότι η συμφωνία θα βλάψει τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές σε πολλές αγορές, όπου η Microsoft και η Activision Blizzard είναι άμεσοι ανταγωνιστές. Η FTC ισχυρίζεται επίσης ότι η συμφωνία θα δώσει στη Microsoft αθέμιτο πλεονέκτημα στις cloud gaming υπηρεσίες και στις συνδρομητικές gaming υπηρεσίες, με το xCloud και το Xbox Game Pass αντίστοιχα.

Η προτεινόμενη συμφωνία για την εξαγορά έχει προθεσμία έως τις 18 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι μια προσωρινή περιοριστική εντολή θα εμπόδιζε τη συμφωνία να ολοκληρωθεί μέχρι την ημερομηνία αυτή, ενώ η προσωρινή διαταγή θα επέτρεπε στην FTC να παρουσιάσει την υπόθεση στο δικαστήριο πριν από την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο συμφώνησε ήδη να εκδώσει την προσωρινή περιοριστική εντολή, ενώ εξετάζει και την προσωρινή διαταγή. Το δικαστήριο όρισε επίσης μια ακρόαση σχετικά με την προσωρινή διαταγή για τις 22 και 23 Ιουνίου.

Η Microsoft από την πλευρά της καλωσόρισε αυτή την εξέλιξη, αφού τονίζει ότι θα επιταχύνει τις νομικές διαδικασίες:

Για την ιστορία, εάν η συμφωνία δεν επαναδιαπραγματευτεί ώστε να παραταθεί η προθεσμία της 18ης Ιουλίου, η Microsoft είναι υποχρεωμένη να καταβάλει στην Activision Blizzard ένα ποσό 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση.

Η Microsoft και η Activision Blizzard ανακοίνωσαν αρχικά τη συγχώνευση τον Ιανουάριο του 2022 και έκτοτε έχουν αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια με τις ρυθμιστικές αρχές, με τα δύο σημαντικότερα που απομένουν πλέον να είναι η CMA και η FTC, στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ αντίστοιχα.