Cyberpunk 2077: Ανεβαίνουν οι απαιτήσεις στο PC – Σταματά η υποστήριξη για παλιότερα συστήματα

Αλλαγές εν όψει του μεγάλου expansion
14 Ιουνίου 2023 18:12
Cyberpunk 2077: Ανεβαίνουν οι απαιτήσεις στο PC – Σταματά η υποστήριξη για παλιότερα συστήματα

Ναι, καλά διαβάσατε. Αν έχετε παλιότερο υπολογιστή χωρίς SSD δίσκο, το Cyberpunk 2077 προσεχώς θα σταματήσει να είναι επίσημα συμβατό.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η CD Projekt ανακοίνωσε ότι οι απαιτήσεις συστήματος της PC έκδοσης του open world RPG της σύντομα θα γίνουν λιγότερο βατές. Ο λόγος; Η άφιξη του Phantom Liberty expansion θα φέρει και τεράστιες αλλαγές για το βασικό παιχνίδι, το οποίο θα ανανεωθεί ριζικά, με αναβαθμίσεις για σχεδόν κάθε πτυχή και μηχανισμό του.

Αναλυτικότερα, στο παρελθόν οι ελάχιστες απαιτήσεις για να παίξει κάποιος το Cyberpunk 2077 ήταν Intel Core i5-3570K επεξεργαστής, 8GB RAM, μια GTX 970 με 3GB VRAM και 70GB HDD αποθηκευτικού χώρου. Τώρα, ο πήχης ανεβαίνει σημαντικά, αφού οι ελάχιστες απαιτήσεις για το Cyberpunk 2077 είναι πλέον i7-6700 ή Ryzen 5 1600 επεξεργαστής, GeForce GTX 1060 GB ή Radeon RX 580 8GB ή Arc A380 κάρτα γραφικών, 12GB μνήμης RAM και 70GB αποθηκευτικού χώρου σε SSD. Οι εταιρία δεν προτείνει πλέον τυπικούς σκληρούς δίσκους και δεν εγγυάται πώς το παιχνίδι θα μπορεί να τρέξει χωρίς προβλήματα, αν κάποιος το επιχειρήσει.

Ομοίως με τις ελάχιστές απαιτήσεις, αλλαγές έχουν γίνει και στο άλλο άκρο, δηλαδή για όσους θέλουν να παίξουν τον τίτλο με τερματισμένα τα settings ή υψηλές αναλύσεις. Μπορείτε να δείτε τον πίνακα με τις ανανεωμένες προδιαγραφές μέσα από το tweet που ακολουθεί παρακάτω.

Για την ιστορία, το Phantom Liberty πακέτο επέκτασης του Cyberpunk 2077 είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 26 Σεπτεμβρίου για τα Xbox Series X|S, PS5 και PC, προσθέτοντας στο παιχνίδι νέες story αποστολές με τον Idris Elba και μια νέα περιοχή που ονομάζεται Dog Town. Περισσότερα για τις αλλαγές στο βασικό παιχνίδι μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ, ενώ για να δείτε ξανά το πιο πρόσφατο trailer μπορείτε να πατήσετε εδώ.