Forza Motorsport: 10 λεπτά gameplay και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Career Mode

Μια ακόμη πιο αναλυτική ματιά στο παιχνίδι
14 Ιουνίου 2023 13:43
Forza Motorsport: 10 λεπτά gameplay και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Career Mode

Πιστή στην υπόσχεσή της, η Microsoft και η Turn 10 αποκάλυψαν περισσότερα για το reboot της racing σειράς Forza Motorsport που καταφθάνει στις 10 Οκτωβρίου στα Xbox Series X|S και PC.

Αναλυτικότερα, η Turn 10 Studios παρουσίασε το Builders Cup Career Mode, τη νέα single-player εμπειρία του Forza Motorsport που εστιάζει στην κατασκευή αυτοκινήτων και είναι εμπνευσμένη από τα προηγούμενα κεφάλαια της σειράς. Ειδικότερα, το νέο campaign είναι κατά κάποιον τρόπο μια εκσυγχρονισμένη έκδοση των αγαπημένων από την κοινότητα career modes των Forza Motorsport 3 και 4, εμπλουτίζοντας τη μαγεία αυτών των παιχνιδιών με progression τύπου RPG.

Το Builders Cup Career Mode περιλαμβάνει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά, όπως τα Open Practice, το σύστημα Challenge the Grid, το Featured Race και νέα συστήματα progression και αναβάθμισης των αυτοκινήτων. Ξεκινώντας με το Open Practice, σε αυτό οι παίκτες μπορούν να μάθουν τις ιδιαιτερότητες του κάθε αυτοκινήτου στην πίστα, με έμφαση στην τελειοποίηση της κάθε στροφής και κατ’ επέκταση την κατάκτηση της κορυφής. Τα αυτοκίνητα θα κερδίζουν experience points και θα παίρνουν levels μέσω των αγώνων, ξεκλειδώνοντας νέες αναβαθμίσεις. Αυτό το mode θα εισάγει επίσης την έννοια των "10/10ths", μια βαθμολογία που θα δείχνει πόσο κοντά στα όριά του βρίσκεται ένα αυτοκίνητο μέσα από το Track Mastery skill-based system. Οι αλλαγές του καιρού και τα επίπεδα πρόσφυσης θα αλλάζουν επίσης την όλη εμπειρία.

Συνεχίζοντας, η Turn 10 τόνισε ότι έχει μια ‘Built Not Bought’ φιλοσοφία και έτσι θα επιτρέπει στους παίκτες να ξεκλειδώνουν νέες αναβαθμίσεις καθώς το αυτοκίνητό τους ανεβαίνει επίπεδο και οι πόντοι που κερδίζονται μέσω του παιχνιδιού θα χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση αυτών των αναβαθμίσεων. Δεν θα υπάρχουν καθόλου microtransactions και loot boxes.

Συνεχίζοντας, το σύστημα Challenge the Grid θα επιτρέπει στους παίκτες να προσαρμόζουν όλες τις ρυθμίσεις του αγώνα, ενισχύοντας το replayability. Η λειτουργία Featured Race θα δοκιμάζει τις δεξιότητες των παικτών και τα οχήματα που έχουν φτιάξει εναντίον AI αντιπάλων, ανταμείβοντάς τους πλουσιοπάροχα.

Το Forza Motorsport θα κυκλοφορήσει με πάνω από 500 αυτοκίνητα και 20 παγκοσμίως γνωστές πίστες. Επιπλέον, το campaign του θα εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, αποκτώντας νέα αυτοκίνητα, πίστες και αγώνες για να διατηρείται η εμπειρία φρέσκια και συναρπαστική.

Υπάρχει όμως ένα πολύ μεγάλο αγκάθι σε όλα αυτά, για να διασφαλιστεί μια δίκαιη εμπειρία για όλους, η Turn 10 σημείωσε πως όλη η πρόοδος στο Builders Cup θα απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο. Ναι, αυτό σημαίνει πως όπως ακριβώς συνέβη και με το πιο πρόσφατο Gran Turismo, έτσι και το νέο Forza Motorsport πρακτικά θα είναι always-online εμπειρία.