Το Alan Wake 2 βγαίνει ανάμεσα στα Spider-Man 2 και Assassin’s Creed – Τι απάντησε η Remedy

Θα επαναληφθεί η ιστορία;
10 Ιουνίου 2023 21:26
Το Alan Wake 2 βγαίνει ανάμεσα στα Spider-Man 2 και Assassin’s Creed – Τι απάντησε η Remedy

Παρόλο που το πρώτο Alan Wake θεωρείται από πολλούς ένα από τα καλύτερα αφηγηματικά παιχνίδια της γενιάς του Xbox 360 και του PS3, η εμπορική του πορεία ήταν απογοητευτική, με τη Remedy να παλεύει για χρόνια να βρει υποστήριξη για να φτιάξει το sequel που ονειρευόταν. Πολλοί αποδίδουν αυτό το στραβοπάτημα του πρώτου παιχνιδιού στην ημερομηνία κυκλοφορίας του, αφού η Microsoft το είχε φέρει στην αγορά μέσα σε λίγες ημέρες από το Red Dead Redemption που αναμενόμενα σάρωσε, τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα.

Για την ιστορία, το western open world της Rockstar Games είχε κυκλοφορήσει στις 21 Μαΐου του 2010 στην Ευρώπη, ενώ το Alan Wake είχε έρθει στην Ευρωπαϊκή αγορά στις 14 του ιδού μήνα. Στην αγορά της Αμερικής τα παιχνίδια κυκλοφόρησαν την ίδια μέρα, δηλαδή στις 18 Μαΐου!

Τώρα, καθώς ολοένα και περισσότερα στούντιο ανακοινώνουν τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των επερχόμενων projects τους στο πλαίσιο του Summer Game Fest, πολλοί παρατήρησαν πως η ιστορία αρχίζει να επαναλαμβάνεται ξανά. Συγκεκριμένα, το Alan Wake II, αν και πλέον σαφώς πιο γνωστό στο gaming κοινό χάρη στους φανατικούς υποστηρικτές της αρχικής δημιουργίας του Sam Lake, είναι ξανά στρυμωγμένο ανάμεσα σε AAA blockbuster μεγαθήρια: στα Marvel’s Spider-Man 2 και Assassin’s Creed Mirage.

Τα δύο αυτά παιχνίδια δεν χρειάζονται συστάσεις. Έχουμε να κάνουμε με τη συνέχεια του εμπορικότερου παιχνιδιού του PS4 στην πρώτη περίπτωση και με το νέο κεφάλαιο ενός εκ των γνωστότερων franchises στον κόσμο της ψυχαγωγίας στη δεύτερη περίπτωση. Και τα τρία αυτά παιχνίδια είναι προγραμματισμένα για τον Οκτώβριο, με το πλάνο να διαμορφώνεται ως εξής:

Assassin's Creed Mirage – 12 Οκτωβρίου
Alan Wake II – 17 Οκτωβρίου
Marvel's Spider-Man 2 – 20 Οκτωβρίου

Πως βλέπει, όμως, η Remedy την κατάσταση; Το μέσο VGC μίλησε με το φιλανδικό στούντιο για αυτό ακριβώς το θέμα και έτσι παρακάτω μπορείτε να δείτε ποια ήταν η απάντηση της ομάδας:

Πολλοί fans θέλουν απεγνωσμένα να πάει καλά αυτό το παιχνίδι εμπορικά. Το πρώτο είχε λάβει πολύ καλές κριτικές, αλλά δεν βρήκε γιγαντιαίο κοινό. Πλέον έχετε ανακοινώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας σας και βρίσκεστε ανάμεσα σε μερικά πολύ, πολύ μεγάλα παιχνίδια, όπως σίγουρα γνωρίζετε. Είναι αυτό έκπληξη για εσάς; Είμαι σίγουρος ότι έχετε πάρει τα μαθήματά σας!

Remedy: Ξέρετε, γνωρίζαμε ήδη ότι το Assassin's Creed Mirage θα έβαινε το φθινόπωρο, ενώ ξέραμε ότι και η Sony είχε ήδη τονίσει ότι το Spider-Μan 2 θα έβγαινε το φθινόπωρο, οπότε ξέραμε ήδη ότι θα ήταν γύρω μας.

Νιώθουμε περήφανοι για το παιχνίδι που φτιάξαμε και νομίζω ότι οι άνθρωποι στους οποίους έχουν απήχηση τα παιχνίδια αυτού του genre... το αν θα αγοράσουν το Alan Wake 2 ή το Spider-Man 2 δεν είναι αυτό που σκεφτόμαστε. Θέλουμε απλώς να προωθήσουμε το παιχνίδι μας και να το παρουσιάσουμε στους παίκτες.

Ξέρετε, το ένα είναι παιχνίδι περιπέτειας, το άλλο είναι παιχνίδι τρόμου.

Για να δούμε, λοιπόν, αν τελικά η ιστορία θα επαναληφθεί ή όχι…