Alan Wake 2: Σε ποια κονσόλα 'έτρεχαν' τα πρώτα gameplay πλάνα;

Επίσημη επιβεβαίωση από τον Sam Lake της Remedy
26 Μαΐου 2023 21:26
Alan Wake 2: Σε ποια κονσόλα 'έτρεχαν' τα πρώτα gameplay πλάνα;

Το Alan Wake 2 αποκαλύφθηκε πλήρως με ένα πρώτο gameplay trailer στο πρόσφατο PlayStation Showcase 2023, όπου κατά γενικής ομολογία έκλεψε τις εντυπώσεις και αποτέλεσε ένα από τα highlights του σόου. 

Στα πλάνα που συνοδευτήκαν τόσο από cutscenes όσο και από καθαρά gameplay πλάνα, είδαμε για μια ακόμη φορά τα "δόντια" της πανίσχυρης Northlight Engine της Remedy, με τον απίθανο φωτορεαλισμό και τα destructible περιβάλλοντά της. Ωστόσο πολλοί gamers αναρωτήθηκαν σε ποια πλατφόρμα "έτρεχαν" τα εν λόγω πλάνα του καθώς θα μπορούσαν κάλλιστα να τρέχουν σε PC, δεδομένου ότι η Epic Games έχει αναλάβει την έκδοση και τη χρηματοδότηση του παιχνιδιού. 

Το ερώτημα αυτό ήρθε να ξεκαθαρίσει ο σεναριογράφος και creative director του Alan Wake 2, ο Sam Lake. Συγκεκριμένα μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ανέφερε ότι "όλα τα πλάνα που είδατε στο Showcase της Sony προέρχονται 100% από την PS5 έκδοση του παιχνιδιού". 

Στο φετινό Summer Game Fest που θα διεξαχθεί στις 8 Ιουνίου ανακοινώθηκε ότι θα παρουσιαστεί ένα εκτενές gameplay demo του Alan Wake 2, με τον Sam Lake αλλά και τον Geoff Keighley στη σκηνή. Να υπενθυμίσουμε ότι σε αντίθεση με το Alan Wake που ήταν third person action, το sequel του θα είναι ένα κανονικό survival horror παιχνίδι. 

Δείτε το gameplay reveal trailer του Alan Wake 2

Η επίσημη πλοκή του Alan Wake 2 αναφέρει: "Η Saga Anderson, μια ειδική πράκτορας του FBI με φήμη για την εξιχνίαση άλυτων υποθέσεων, φτάνει στο Bright Falls για να ερευνήσει μια σειρά από δολοφονίες που σχετίζονται με τελετές. Η υπόθεση εξελίσσεται σε εφιάλτη όταν η Anderson ανακαλύπτει σελίδες μιας ιστορίας τρόμου, μιας ιστορίας τρόμου που αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα...

Ο Alan Wake, ένας εξαφανισμένος συγγραφέας παγιδευμένος σε έναν εφιάλτη-φυλακή πέρα από τον κόσμο μας, γράφει μια σκοτεινή ιστορία για να διαμορφώσει την πραγματικότητα σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ξεφύγει. Κυνηγημένος από έναν αχόρταγο τρόμο, ο Wake παλεύει να διατηρήσει τη λογική του και να νικήσει τον διάβολο στο ίδιο του το παιχνίδι. 

Anderson και Wake, δύο ήρωες σε δύο απελπισμένα ταξίδια. Δύο ξεχωριστές πραγματικότητες που συνδέονται με τρόπους που κανένας τους δεν μπορεί να καταλάβει. Οι απόηχοι γίνονται αντανακλάσεις. Αντανακλάσεις που μπορούν να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλον. Παγιδευμένοι σε μια ιστορία τρόμου όπου υπάρχουν μόνο θύματα και τέρατα, μπορούν να ξεφύγουν προκειμένου να γίνουν οι ήρωες που πρέπει να είναι;"

To Alan Wake 2 θα κυκλοφορήσει για τα PC (μόνο μέσω Epic Games Store), PlayStation 5 και Xbox Series X|S στις 17 Οκτωβρίου 2023