Το The Lord of the Rings: Gollum είναι το χειρότερα βαθμολογημένο παιχνίδι του 2023

Όχι και τόσο…precious τελικά
26 Μαΐου 2023 09:31
Το The Lord of the Rings: Gollum είναι το χειρότερα βαθμολογημένο παιχνίδι του 2023

Όπως αποδείχθηκε, ο Μάιος ήταν ένας μήνας του ύψους και του βάθους. Συγκεκριμένα, στις πρώτες του εβδομάδες, το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ήρθε να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στη gaming ιστορία, αφού έγινε το υψηλότερα βαθμολογημένο παιχνίδι όλων των εποχών, όπως σας ενημερώσαμε. Από την άλλη, τώρα μόλις κυκλοφόρησε και το χειρότερο παιχνίδι του 2023 -μέχρι στιγμής-, σύμφωνα με τις πρώτες κριτικές.

Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για το The Lord of the Rings: Gollum, για το οποίο ανυπομονούσαν πολλοί λάτρεις του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Το παιχνίδι της Daedalic Entertainment ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, αφού είναι και επίσημα το χειρότερα βαθμολογημένο παιχνίδι της χρονιάς στο OpenCritic. Πρόκειται για την εξαιρετικά δημοφιλής πλατφόρμα συγκέντρωσης reviews από gaming μέσα παγκοσμίως, όπου το Unboxholics.com συγκαταλέγεται μεταξύ των Top Critics.

Ειδικότερα, το The Lord of the Rings: Gollum έχει μέσο όρο 42/100 έπειτα από 44 συνολικά κριτικές. Από τους 44 αυτούς reviewers, μόλις το 5% το προτείνει. Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα στο Metacritic, οπού ο μέσος όρος είναι ακόμη μικρότερος, με βαθμολογία 40/100 έπειτα από 29 κριτικές.

Όσον αφορά τις κριτικές αυτές καθ’ αυτές, πολλοί παραπονέθηκαν για το απλοϊκό παρκουρ και άλλους μηχανισμούς του The Lord of the Rings: Gollum που καθιστούν το gameplay μονότονο, ενώ αρκετοί βρήκαν και την ιστορία του κουραστική. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ζήτημα φαίνεται πως είναι τα απαράδεκτα τεχνικά ζητήματα. Για παράδειγμα, η PS5 έκδοση του παιχνιδιού αναφέρθηκε ότι ήταν τόσο χαλασμένη που δεν μπορούσε καν να γίνει review. Ορισμένοι κριτικοί ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν crashes, objectives που δεν λειτουργούσαν, απώλεια της δυνατότητας να κουνήσουν τον χαρακτήρα ή κόλλημα του 3D μοντέλου του στο πάτωμα.

Φαίνεται, λοιπόν, πως θα χρειαστούν αρκετά updates μέχρι το παιχνίδι να είναι σε playable κατάσταση, οπότε αυτή δεν είναι μάλλον η εμπειρία που περίμεναν οι fans του σύμπαντος του Τόλκιν.