Η Microsoft πάει στα δικαστήρια το Ηνωμένο Βασίλειο για την Activision

Κατέθεσε την έφεσή του ο τεχνολογικός κολοσσός
25 Μαΐου 2023 17:14
Η Microsoft πάει στα δικαστήρια το Ηνωμένο Βασίλειο για την Activision

Η Microsoft συνεχίζει τις προσπάθειες εξαγοράς της Activision Blizzard, στέλνοντας και επίσημα το Ηνωμένο Βασίλειο στα δικαστήρια για την απόφασή του να μπλοκάρει την εξαγορά.

Σύμφωνα με ρεπόρτερ του Bloomberg, ο αμερικανικός κολοσσός κατέθεσε έφεση στο Competition Appeal Tribunal (CAT) σχετικά με την απόφαση της CMA να εμποδίσει την εξαγορά της Activision Blizzard, της publishing εταιρίας των Call of Duty και World of Warcraft, ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Microsoft υποστηρίζει ότι η συμφωνία δεν θα βλάψει τον ανταγωνισμό ή τους καταναλωτές στην αγορά του cloud gaming και ότι το βέτο της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής "αποθαρρύνει την τεχνολογική καινοτομία και τις επενδύσεις" στη χώρα.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα απαγορεύσει τη συγχώνευση, λέγοντας ότι θα δώσει στη Microsoft αθέμιτο πλεονέκτημα και ότι θα υπονομεύσει τους νέους και καινοτόμους ανταγωνιστές στο cloud gaming, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν stream παιχνίδια στις συσκευές τους μέσω internet. Η CMA δήλωσε ότι η Microsoft έχει ήδη ισχυρή θέση και προβάδισμα έναντι άλλων ανταγωνιστών στην αγορά αυτή και ότι η συμφωνία θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο τη θέση αυτή.

Η προσφυγή της Microsoft στα δικαστήρια έρχεται μετά την έγκριση που έλαβε από 37 άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσον αφορά την ΕΕ, αυτή αποδέχθηκε τις παραχωρήσεις της Microsoft, η οποία δεσμεύτηκε να δίνει δωρεάν άδεια χρήσης 10 ετών για το περιεχόμενό της, σε οποιαδήποτε άλλη cloud υπηρεσία.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ένα ενδιαφέρον twitter thread με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία, τους χρόνους και τις πιθανότητες επιτυχίας της έφεσης, από τον ειδικό Florian Mueller, έναν αναλυτή πατεντών που δραστηριοποιείται 30 χρόνια στο χώρο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Mueller στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τη Microsoft, την οποία αναφέρει ως πελάτη του στο blog του. Παράλληλα, είχε εργαστεί και ως σύμβουλος για την Blizzard μεταξύ του 1995 και του 1998, την οποία τώρα η Microsoft προσπαθεί να εξαγοράσει.

Για την ιστορία, πέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο, η συμφωνία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει και ένα σημαντικό εμπόδιο στις ΗΠΑ, όπου η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) θέλει να την σταματήσει για αντιμονοπωλιακούς λόγους. Η FTC ισχυρίζεται ότι η συμφωνία θα εξαλείψει τον ανταγωνισμό και την καινοτομία στη gaming βιομηχανία και θα βλάψει τους παίκτες, μειώνοντας τις επιλογές και την ποιότητα. Η σχετική δίκη έχει οριστεί για τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.