ΕΠΙΣΗΜΟ: Αυτό είναι το νέο φορητό PlayStation – Έρχεται εντός 2023

Πρώτες πληροφορίες
25 Μαΐου 2023 00:17
ΕΠΙΣΗΜΟ: Αυτό είναι το νέο φορητό PlayStation – Έρχεται εντός 2023

Οι φήμες που σας είχαμε μεταφέρει μόλις επιβεβαιώθηκαν. Κατά τη διάρκεια του PlayStation Showcase 2023, η Sony επιβεβαίωσε το νέο φορητό PlayStation, δίνοντας στα φώτα της δημοσιότητας μερικά πρώτα πλάνα και μερικές πρώτες πληροφορίες.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η τελική ονομασία του συστήματος δεν επιβεβαιώθηκε. Αντιθέτως, ο gaming κολοσσός μας σύστησε τη νέα προσθήκη στην οικογένεια του PS5 με την κωδική ονομασία Project Q.

Το νέο αυτό PlayStation handheld δε θα είναι ακριβώς διάδοχος των PSP και PS Vita, αφού για να λειτουργήσει θα χρειάζεται κάποιος να έχει PlayStation 5. Το φορητό θα δουλεύει κάνοντας χρήση του Remote Play χαρακτηριστικού του PlayStation 5, για να κάνει stream περιεχόμενο από την οικιακή κονσόλα. Θα απαιτεί συνεχόμενη σύνδεση στο internet για να συνδέεται στην κεντρική PS5 κονσόλα του ιδιοκτήτη.

Εμφανισιακά μοιάζει πολύ με το DualSense χειριστήριο, με μια οθόνη ανάμεσα στις δύο λαβές. Για την ώρα δε γνωρίζουμε την ανάλυση ή τις διαστάσεις της, αφού οι τεχνικές προδιαγραφές δεν επιβεβαιώθηκαν. Γνωρίζουμε ωστόσο πως το Project Q θα κυκλοφορήσει εντός του 2023.