Τα Xbox Series X και Xbox Series S έσπασαν ένα ρεκόρ του Nintendo Switch

Παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα με το στοκ
15 Μαΐου 2023 16:24
Τα Xbox Series X και Xbox Series S έσπασαν ένα ρεκόρ του Nintendo Switch

Οι νεότερες κονσόλες της Microsoft, τα Xbox Series X και Xbox Series S, κατάφεραν μόλις να φτάσουν ένα μεγάλο ορόσημο στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της GfK.

Αναλυτικότερα, οι δύο κονσόλες έχουν πουλήσει συνδυαστικά πάνω από δύο εκατομμύρια. Το επίτευγμα αυτό έγινε πραγματικότητα μέσα σε 128 εβδομάδες από το αρχικό τους ντεμπούτο, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάστηκαν λιγότερο χρόνο απ’ ότι το Nintendo Switch. Συγκεκριμένα, η τρομερά επιτυχημένη υβριδική κονσόλα της Nintendo είχε φτάσει αυτό το ορόσημο μέσα σε 140 εβδομάδες από το αρχικό της ντεμπούτο το 2017. Μέσα στο διάστημα αυτό, οι νέα γενιά κονσολών της Microsoft γέμισε τα ταμεία με £696 εκατομμύρια.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες Xbox κονσόλες, το Xbox One παραμένει το σύστημα της Microsoft με τις ταχύτητες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού είχε φτάσει τα δύο εκατομμύρια μέσα σε 104 εβδομάδες. Από την άλλη, το Xbox 360 χρειάστηκε 110 εβδομάδες για το ίδιο επίτευγμα και το πρώτο Xbox 162 εβδομάδες.

Γενικότερα, η κονσόλα με τις ταχύτητες πωλήσεις όλων των εποχών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το Wii, το οποίο είχε πουλήσει αντίστοιχα δύο εκατομμύρια μέσα σε μόλις 57 εβδομάδες, δηλαδή σε τρεις εβδομάδες λιγότερο απ’ ότι χρειάστηκε το PlayStation 2, η πιο επιτυχημένη κονσόλα που κυκλοφόρησε ποτέ παγκοσμίως.

Τα νούμερα των Xbox Series X|S θα μπορούσαν σίγουρα να είναι καλύτερα αν τα προβλήματα με το στοκ είχαν λυθεί. Ακόμη και σήμερα, υπάρχουν πολλές φορές που καταστήματα ξεμένουν ή έχουν ελάχιστο στοκ στα ράφια τους.

Οι δέκα κονσόλες με τις ταχύτερες πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου