Η EA για την εξαγορά της Activision Blizzard: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε οι πρώτοι»

Εμφατικές δηλώσεις από τον CEO της
11 Μαΐου 2023 13:47
Η EA για την εξαγορά της Activision Blizzard: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε οι πρώτοι»

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Electronic Arts, Andrew Wilson, η εταιρία δεν ανησυχεί καθόλου για την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, λέγοντας ότι δεν θα επηρεάσει τη θέση της EA ως ο κορυφαίος publisher στις κονσόλες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στους επενδυτές της EA με αφορμή την αποκάλυψη των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας, ο Wilson ρωτήθηκε για τις σκέψεις του σχετικά με τη συμφωνία ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η Microsoft πέρυσι τον Ιανουάριο.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο Wilson δήλωσε ότι δεν του επιτρέπεται να σχολιάσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά πρόσθεσε ότι είναι "αδιάφορος" για το αν θα προχωρήσει ή όχι.

Το αν θα προχωρήσει ή όχι αυτή η συμφωνία δεν είναι πραγματικά ουσιώδες για εμάς, σε γενικές γραμμές. Όπως είναι σήμερα η κατάσταση, νομίζω ότι είμαστε αδιάφοροι ως προς το αν θα περάσει ή όχι.

Ο Wilson υποστήριξε ότι η EA διαθέτει ένα ισχυρό portfolio παιχνιδιών και υπηρεσιών που απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα παικτών και πλατφορμών και ότι θα συνεχίσει να καινοτομεί και να αναπτύσσει την επιχείρησή της ανεξάρτητα από το ανταγωνιστικό τοπίο.

Έχουμε μια πολύ ξεκάθαρη στρατηγική σχετικά με το πώς θα συνεχίσουμε να είμαστε ο νούμερο ένα publisher στις κονσόλες. Έχουμε μια πολύ ξεκάθαρη στρατηγική σχετικά με το πώς θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την επιχείρησή μας στα smartphones. Έχουμε μια πολύ ξεκάθαρη στρατηγική για το πώς θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την επιχείρησή μας στο PC. Και έχουμε μια πολύ ξεκάθαρη στρατηγική σχετικά με το πώς θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις συνδρομητικές υπηρεσίες μας και τα live service projects μας.

Ο Wilson δήλωσε επίσης ότι αναμένει περισσότερη δραστηριότητα συγχωνεύσεων/εξαγορών στον κλάδο και ξεκαθάρισε ότι και η EA ενδιαφέρεται να κάνει τέτοιες κινήσεις.

Ήμασταν πολύ δραστήριοι τα τελευταία δύο χρόνια όσον αφορά την απόκτηση στούντιο και IPs που πιστεύουμε ότι προσθέτουν στο portfolio μας. Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ευκαιρίες για να φέρουμε σπουδαία ταλέντα και σπουδαία IPs στον οργανισμό μας.