H Game Freak των Pokémon ανακοίνωσε το νέο της παιχνίδι χωρίς Nintendo (ΕΙΚΟΝΑ)

Έρχεται ένα ολοκαίνουργιο IP με απροσδόκητο συνεργάτη
10 Μαΐου 2023 00:20
H Game Freak των Pokémon ανακοίνωσε το νέο της παιχνίδι χωρίς Nintendo (ΕΙΚΟΝΑ)

Η Game Freak, η ιαπωνική ομάδα ανάπτυξης που ευθύνεται για την τρομερά δημοφιλή σειρά Pokémon, αποκάλυψε ένα νέο παιχνίδι, το οποίο δεν θα έχει ως publisher τη Nintendo. Συγκεκριμένα, η ομάδα ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με την Private Division, ένα publishing τμήμα της Take-Two Interactive.

Το νέο αυτό παιχνίδι έχει προς το παρόν την κωδική ονομασία Project Bloom και περιγράφεται ως ένα "σαρωτικό" action-adventure που θα είναι "τολμηρό και διαφορετικό" από τις προηγούμενες δουλειές της Game Freak.

Για την ώρα το μόνο που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι ένα concept art εικονογραφημένο από τον Kazuma Koda, ο οποίος έχει εργαστεί σε παιχνίδια όπως τα Nier: Automata, Bayonetta 2 και Fire Emblem: Three Houses. Το εικαστικό δείχνει έναν μοναχικό πολεμιστή σε ένα βαλτώδες δάσος, που φοράει παραδοσιακά ιαπωνικά ρούχα και κρατάει ένα σπαθί. Ο πολεμιστής περιβάλλεται από ένα κύμα σπόρων ή πυγολαμπίδων, με ό,τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά για το setting ή την ιστορία του παιχνιδιού.

Ο επικεφαλής της Game Freak, Kota Furushima, δήλωσε ότι το Project Bloom είναι ένα πρωτότυπο IP που η εταιρεία ήθελε να δημιουργήσει εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα, τόνισε ότι η Private Division ήταν ο ιδανικός συνεργάτης για το εγχείρημα, καθώς διαθέτει ιστορικό και παγκόσμια εμπειρία στο publishing παιχνιδιών. Είπε επίσης ότι το Project Bloom θα είναι το πρώτο παιχνίδι για το οποίο η Game Freak θα συνεργαστεί με έναν publisher από τη Δύση και όχι από την Ιαπωνία.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής στρατηγικής της Private Division, Michael Worosz, δήλωσε ότι η Game Freak είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς και ταλαντούχους developers παιχνιδιών στον κλάδο και ότι η Private Division αισθάνεται τιμή που είναι ο πρώτος publisher από τη Δύση που θα συνεργαστεί μαζί τους. Τέλος, επισήμανε ότι η Private Division θα βοηθήσει την Game Freak να αναπτύξει τις δυνατότητές της και να φέρει στην αγορά ένα τολμηρό νέο IP.

Το Project Bloom βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο οικονομικό έτος 2026 της Take-Two, δηλαδή μεταξύ της 1ης Απριλίου 2025 και της 31ης Μαρτίου 2026. Οι πλατφόρμες κυκλοφορίας του Project Bloom δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Φυσικά, η Game Freak είναι περισσότερο γνωστή για τη δουλειά της στη σειρά Pokémon, η οποία έχει πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ωστόσο, στο παρελθόν έχει αναπτύξει και άλλα παιχνίδια, όπως τα Giga Wrecker, Pocket Card Jockey και Tembo the Badass Elephant.