“Συγνώμη” – Ο επικεφαλής του Xbox σπάει τη σιωπή του για τα αρνητικά reviews του Redfall

Νέες δηλώσεις από τον Phil Spencer
04 Μαΐου 2023 17:44
“Συγνώμη” – Ο επικεφαλής του Xbox σπάει τη σιωπή του για τα αρνητικά reviews του Redfall

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, πριν μερικές ημέρες έκανε το ντεμπούτο του το Redfall, η νέα αποκλειστικότητα του Xbox οικοσυστήματος. Ωστόσο, η κοινότητα δεν έμεινε ικανοποιημένη και αμέσως βομβάρδισε το παιχνίδι με αρνητικές κριτικές τόσο στο Steam όσο και στο Metacritic.

Τώρα, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, έσπασε τη σιωπή του, κάνοντας τις πρώτες του δηλώσεις μετά από μια πολύ δύσκολη -όπως παραδέχεται και ο ίδιος- εβδομάδα για το Xbox, αφού τα αρνητικά reviews του Redfall ήρθαν μόλις μερικές ημέρες μετά το μπλοκάρισμα της εξαγοράς της Activision Blizzard από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο διάστημα αυτό, οι αντιδράσεις στα social media έφτασαν στα άκρα, με πολλούς να ζητάνε από τον Phil Spencer να παραιτηθεί, κάτι που ανέφερε και ο ίδιος στο Xcast podcast, στο οποίο ήταν καλεσμένος. Ειδικότερα, όσον αφορά το Redfall όμως, ο Spencer ζήτησε συγνώμη από τους Xbox fans, τονίζοντας πως και ο ίδιος είναι απογοητευμένος. Μάλιστα, τόνισε πως η εταιρία θα εξετάσει εκ νέου τον τρόπο λειτουργίας της για να αποφευχθούν παρόμοια στραβοπατήματα στο μέλλον.

Ο Spencer δεσμεύτηκε εκ νέου πως το παιχνίδι θα αποκτήσει 60FPS mode, τονίζοντας πως η ομάδα θα εργαστεί για να το βελτιώσει, αναφέροντας το Sea of Thieves ως παράδειγμα. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ένα σχετικό απόσπασμα των δηλώσεών του, καθώς και ολόκληρο το podcast.

Δεν υπάρχει τίποτα που να είναι πιο δύσκολο για μένα από το να απογοητεύσω την κοινότητα του Xbox.

Είμαι μέρος της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προφανώς εργάζομαι στο Xbox. Είμαι ο επικεφαλής της επιχείρησης και λαμβάνω πολύ feedback.

Και το να βλέπω την κοινότητα να χάνει την εμπιστοσύνη της, να απογοητεύεται, απογοητεύει και εμένα. Είμαι αναστατωμένος με τον εαυτό μου. Θα επανεξετάσουμε τον τρόπο λειτουργίας μας. Σκέφτομαι την ανακοίνωση των 60FPS και στη συνέχεια το γεγονός ότι δεν παραδώσαμε το παιχνίδι με 60FPS. Αυτό ήταν κάτι σαν γροθιά στο σαγόνι μας, και δικαίως, πριν από δύο εβδομάδες.

Μετά είδαμε το παιχνίδι να βγαίνει και η ανταπόκριση από τους κριτικούς δεν ήταν αυτή που θέλαμε. Είναι απογοητευτικό. Θα δούμε τι μπορούμε να μάθουμε από αυτό και πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι.

Θέλω να δώσω στις ομάδες τη δημιουργική πλατφόρμα για να προχωρήσουν και να προωθήσουν τις ικανότητές τους και τις φιλοδοξίες τους, αλλά πρέπει επίσης να έχουμε μια ποιοτική λίστα παιχνιδιών που συνεχίζουν να έρχονται και τα οποία εκπλήσσουν και ενθουσιάζουν τους fans μας. Δεν το καταφέραμε αυτό και ζητώ συγνώμη. Δεν είναι αυτό που περιμένω, ούτε αυτό που θέλω.