Πρόβλεψη αναλυτών: Αν ακυρωθεί η Activision ετοιμαστείτε για χαμό εξαγορών από τη Microsoft

Μερικές τοποθετήσεις από ειδικούς
29 Απριλίου 2023 21:33
Πρόβλεψη αναλυτών: Αν ακυρωθεί η Activision ετοιμαστείτε για χαμό εξαγορών από τη Microsoft

Πριν μερικές ημέρες, η CMA, η βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών ήρθε να πατήσει απότομο φρένο στα σχέδια της Microsoft να εξαγοράσει την Activision Blizzard, απαγορεύοντας τη συγχώνευση των δύο εταιριών. Αμέσως ξεκίνησαν οι εικασίες για το τι μπορεί να ακολουθήσει μετά.

Θα έχει αποτέλεσμα η έφεση της Microsoft; Πόσο θα καθυστερήσουν οι διαδικασίες; Τι θα γίνει αν η εξαγορά αποτύχει;

Τώρα, τη δική τους απάντηση στο τελευταίο ερώτημα ήρθαν να δώσουν διάφοροι αναλυτές. Συνολικά, οι ειδικοί της βιομηχανίας πιστεύουν πως αν η συγχώνευση με την Activision Blizzard αποτύχει, η Microsoft θα συνεχίσει άμεσα το σερί των εξαγορών της, αφού τονίζουν ότι το έχει ανάγκη για να υποστηρίξει το μοντέλο του Xbox Game Pass.

Ξεκινώντας, ο Karol Severin της Midia Research πιστεύει ότι ούτε η Microsoft ούτε το Xbox "θα ζήσουν ή θα πεθάνουν από αυτή την εξαγορά":

Η Activision είναι φυσικά ο επιθυμητός στόχος, αλλά υπάρχουν και άλλα μέρη στα οποία η Microsoft μπορεί να πάει με το πολλών δισεκατομμυρίων σεντούκι της. Αν αυτή η εξαγορά δεν περάσει, θα περίμενα ότι η Microsoft θα συνεχίσει το ταξίδι των εξαγορών της με άλλους στόχους.

Ο Dr. Serkan Toto της Kantan Games συμφωνεί, πιστεύοντας ότι η Microsoft θα μπορούσε να ακολουθήσει μια παρόμοια προσέγγιση με την Tencent:

Η Microsoft θα πρέπει οπωσδήποτε τώρα να αρχίσει να εξετάζει άλλες πιθανές εξαγορές. Είναι ξεκάθαρα πίσω από τη Sony όσον αφορά τα first-party παιχνίδια. Αν η συμφωνία δεν πραγματοποιηθεί, η Microsoft θα πρέπει πιθανώς να καταβροχθίσει πολλά στούντιο για να ενισχύσει το portfolio της - και πάλι δεν θα αποκτήσει κάτι τόσο μεγάλο όσο το Call Of Duty.

Ομοίως, ο Nick Parker της Parker Consulting πρόσθεσε:

Αν η εξαγορά δεν πραγματοποιηθεί, και δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί πλέον, η Microsoft θα έχει χάσει περισσότερα από την ABK όσον αφορά τις ευκαιρίες στην αγορά και θα πρέπει να αναζητήσει έναν άλλο στόχο για να καλύψει τα κενά της στην εκμετάλλευση του cross platform και για να πολλαπλασιάσει τη βάση χρηστών της.

Συνεχίζοντας, ο Piers Harding-Rolls της Ampere Analysis τόνισε ότι ακόμη και αν η συμφωνία αποτύχει, μάλλον δε θα μεταφραστεί σε κάποια "συνολική αναθεώρηση της στρατηγικής της Microsoft για το gaming".

Τέλος, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Niko Partners, Lisa Cosmos Hanson, δήλωσε:

Η Microsoft έχει μια πρόκληση να διατηρήσει τη συνδρομή της ελκυστική και πολύτιμη για τους σημερινούς και μελλοντικούς χρήστες, καθώς η υπηρεσία απαιτεί συνεχώς εμπλουτισμό με νέο περιεχόμενο, προκειμένου να διατηρήσει και να προσελκύσει χρήστες.