Xbox – Activision: Η Microsoft συνεχίζει με νέο συμβόλαιο 10 χρόνων παρά το «άκυρο» από την CMA

Εντείνονται οι προσπάθειες για το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση
28 Απριλίου 2023 23:21
Xbox – Activision: Η Microsoft συνεχίζει με νέο συμβόλαιο 10 χρόνων παρά το «άκυρο» από την CMA

Έχουν περάσει μόλις μερικές ημέρες από την ανακοίνωση-βόμβα του Ηνωμένου Βασιλείου πως δεν επιτρέπει την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft και ενώ η «πληγή ακόμη στάζει», ο αμερικανικός κολοσσός συνεχίζει τις κινήσεις του για να πείσει πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οποία φαίνεται ότι θα κριθούν όλα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα συμφωνία δεκαετούς διάρκειας με την Nware. Πρόκειται για μια ισπανική cloud gaming πλατφόρμα, στην οποία θα προστεθούν τα παιχνίδια του Xbox και της Activision Blizzard αν πάρει το πράσινο φως η εξαγορά. Η Microsoft δήλωσε ότι η συνεργασία θα καταστήσει περισσότερα δημοφιλή παιχνίδια διαθέσιμα σε περισσότερες υπηρεσίες cloud streaming.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, ανέφερε σε δήλωσή του: "Αν και είναι ακόμη νωρίς για την αναδυόμενη cloud αγορά στο gaming, αυτή η νέα συνεργασία σε συνδυασμό με άλλες πρόσφατες δεσμεύσεις μας θα καταστήσει περισσότερα δημοφιλή παιχνίδια διαθέσιμα σε περισσότερες υπηρεσίες streaming από ό,τι είναι σήμερα".

Η Microsoft έχει επίσης υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με τη Nvidia, τη Boosteroid και άλλες streaming εταιρίες, για να φέρει παιχνίδια του Xbox και της Activision Blizzard στις πλατφόρμες τους. Ομοίως έχει υπογράψει και με τη Nintendo, δεσμευόμενη να φέρει το Call of Duty στις πλατφόρμες της για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, η οποία ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, αντιμετωπίζει σοβαρά εμπόδια σε πολλές χώρες. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) του Ηνωμένου Βασιλείου μπλόκαρε τη συμφωνία λόγω ανησυχιών ότι θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό και την καινοτομία στο cloud gaming. Η CMA δήλωσε ότι η Microsoft διαθέτει ήδη ισχυρά πλεονεκτήματα στο cloud gaming, όπως τα Windows, το Azure και το xCloud, και ότι ο συνδυασμός τους με τα παιχνίδια της Activision Blizzard θα επέτρεπε στη Microsoft να αποκλείσει άλλες πλατφόρμες cloud gaming.

Η Microsoft δήλωσε ότι διαφωνεί με την απόφαση της CMA και ότι θα ασκήσει έφεση. Όλα θα κριθούν στις 22 Μαΐου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού ένα πιθανό "όχι" θα άφηνε ελάχιστα περιθώρια στην Microsoft για να προχωρήσει με την εξαγορά.