Η Microsoft υπέγραψε και πέμπτο συμβόλαιο 10 χρόνων για την εξαγορά της Activision

Στην τελική ευθεία για το κλείσιμο του deal
12 Απριλίου 2023 01:19
Η Microsoft υπέγραψε και πέμπτο συμβόλαιο 10 χρόνων για την εξαγορά της Activision

Σε μόλις μερικές ημέρες από τώρα αναμένεται η τελική απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας για το αν θα επιτραπεί τελικά ή όχι η τεράστια εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft έναντι σχεδόν 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όπως φαίνεται, ο αμερικανικός κολοσσός καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα καταφέρει και έτσι μόλις ανακοίνωσε πως υπέγραψε το πέμπτο συμβόλαιο 10 χρόνων για την παροχή Xbox τίτλων σε άλλες πλατφόρμες.

Συγκεκριμένα, μιας και η βρετανική αρχή CMA έχει ακόμη προβληματισμούς για το πόσο θα επηρεάσει η εξαγορά το cloud gaming, η Microsoft δεσμεύτηκε τώρα να παρέχει όλα τα PC παιχνίδια του Xbox και της Activision στους πελάτες της EE μέσω cloud gaming. Σε περίπτωση που δε γνωρίζεται η EE είναι μια βρετανική εθνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου. Για την ακρίβεια, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος δικτύου κινητής τηλεφωνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τη σχετική ανάρτηση του επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, ο οποίος ανακοίνωσε τη νέα συμφωνία στο Twitter.

Για την ιστορία, η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, η οποία ανακοινώθηκε πέρυσι τον Ιανουάριο, θα είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών στη βιομηχανία του gaming, αν όντως επιτραπεί. Ωστόσο, το deal αντιμετωπίζει αρκετή πίεση από τις ρυθμιστικές αρχές διαφόρων χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ.

Ένα από τα κύρια ζητήματα που εξετάζουν οι αρμόδιοι φορείς είναι το πώς η συμφωνία θα επηρεάσει τον ανταγωνισμό στο cloud gaming. Η Microsoft είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι σέβεται το ρόλο των ρυθμιστικών αρχών και είναι πρόθυμη να αντιμετωπίσει τις όποιες ανησυχίες τους σχετικά με την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, γίνονται και αυτές οι κινήσεις. Η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με την Boosteroid, τη Nvidia και τη Ubitus όσον αφορά το cloud, καθώς και μια παρόμοια με τη Nintendo.

Η Microsoft ελπίζει ότι αυτές οι κινήσεις θα βοηθήσουν να πειστούν οι ρυθμιστικές αρχές να δώσουν το πράσινο φως για την εξαγορά, δείχνοντας ότι δεν προσπαθεί να μονοπωλήσει ή να περιορίσει την πρόσβαση στα παιχνίδια της. Η εταιρεία αναμένει να κλείσει τη συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Μέχρι στιγμής, η κολοσσιαία εξαγορά έχει εγκριθεί από τη Σαουδική Αραβία, τη Βραζιλία, τη Σερβία, τη Χιλή και την Ιαπωνία. Τέλος, να σας υπενθυμίσουμε ότι η CMA θα πρέπει να δώσει την τελική της απάντηση για το deal μέχρι τις 26 Απριλίου. Παράλληλα, μετά και την τελευταία καθυστέρηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της στις 22 Μαΐου.