Μην περιμένετε να βγει άλλο Alice παιχνίδι – Εγκαταλείπει τις προσπάθειες ο American McGee

Απέρριψε την πρότασή του η EA
10 Απριλίου 2023 13:46
Μην περιμένετε να βγει άλλο Alice παιχνίδι – Εγκαταλείπει τις προσπάθειες ο American McGee

Δυστυχώς φαίνεται πως δεν πρόκειται να επισκεφτούμε ξανά στο άμεσο μέλλον τη σκοτεινή και διεστραμμένη εκδοχή της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων από τον American McGee μέσα από κάποιο νέο παιχνίδι. Όπως αποκάλυψε ο δημιουργός με μια πρόσφατη ενημέρωση στη σελίδα του στο Patreon, η EA απέρριψε την πρότασή του για ένα τρίτο παιχνίδι, με τίτλο Alice: Asylum και αρνήθηκε να του δώσει άδεια χρήσης ή να του πουλήσει το IP.

Ο McGee δούλευε πάνω στο Alice: Asylum εδώ και περίπου 6 χρόνια, έχοντας δημιουργήσει ένα αναλυτικό πλάνο για το game design, καθώς και ένα γενικότερο σχέδιο παραγωγής με τη βοήθεια της Virtuos Games και των υποστηρικτών του στο Patreon. Με αυτά, ήλπιζε να πείσει την EA να χρηματοδοτήσει ή να δώσει την άδεια για το project, το οποίο θα ήταν ένα prequel του πρώτου παιχνιδιού, του American McGee's Alice (2000), και της συνέχειάς του, του Alice: Madness Returns (2011).

Ωστόσο, μετά από έναν έλεγχο που κράτησε αρκετές εβδομάδες, η EA αποφάσισε να απορρίψει το project, έχοντας πραγματοποιήσει μια εσωτερική αξιολόγηση του IP, των συνθηκών της αγοράς και τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης πρότασης παραγωγής. Παρόλα αυτά, η EA υποστήριξε ότι το Alice αποτελεί σημαντικό IP του συνολικού καταλόγου της και ότι δεν είναι διατεθειμένη να το πουλήσει, ούτε και να δώσει σε κάποιον άλλον την άδεια αυτή τη στιγμή.

Αυτό σημαίνει ότι ο McGee έχει εξαντλήσει κάθε επιλογή για να φτιάξει ένα νέο Alice και δεν έχει κανέναν έλεγχο του IP που ο ίδιος δημιούργησε. Μιας και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να πραγματοποιήσει το όραμά του, ανακοίνωσε ότι έφτασε επίσημα στο τέλος και έτσι δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με το Alice, αλλά και με την παραγωγή παιχνιδιών γενικότερα. Τόνισε μάλιστα ότι δεν ενδιαφέρεται να ακολουθήσει νέες ιδέες για παιχνίδια ή να εμπλακεί σε οποιαδήποτε μελλοντική κυκλοφορία που να σχετίζεται με το Alice.

Πρόκειται σίγουρα για μια δυσάρεστη εξέλιξη για τους fans της σειράς, η οποία προσέφερε μια πολύ διαφορετική εκδοχή της Χώρας των Θαυμάτων ως αντανάκλαση του ταραγμένου ψυχισμού της Alice. Τα παιχνίδια επαινέθηκαν για την καλλιτεχνική τους προσέγγιση, το σχεδιασμό των επιπέδων τους και τη σκοτεινή τους ατμόσφαιρα, ενώ πούλησαν πάνω από 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι το 2017.

Tags: