"Αρκετά ακριβό και σχετικά πρωτόγονο το VR"

Παραδέχτηκε ο δημιουργός του Oculus Rift
06 Σεπτεμβρίου 2015 12:06

Παρόλο που η τεχνολογία του Virtual Reality τον τελευταίο καιρό έχει δείξει τεράστια άλματα και οδεύει προς τα χέρια των καταναλωτών, απέχουμε ακόμη πολλούς μήνες πριν την κυκλοφορία του Oculus Rift. Ο δημιουργός του διασημότερου VR headset και ιδρυτής της Oculus, Palmer Luckey, παραδέχτηκε πως η τεχνολογία που υπάρχει τώρα δεν είναι τίποτα παρά ένα "ακριβό, σχετικά πρωτόγονο 'proof of concept'".

Ο 22χρονος CEO της Oculus είπε πως στο μέλλον τα πράγματα θα είναι διαφορετικά όσο η τεχνολογία μειώνεται σε κόστος και η ποιότητα του περιεχομένου όλο και θα ανεβαίνει. "Θα έλεγα πως είναι απλά θέμα χρόνου, ποιότητας και κόστους. Εν τέλει το κόστος θα είναι τόσο χαμηλό και η ποιότητα τόσο υψηλή και το εύρος του περιεχομένου ακόμη μεγαλύτερο που θα είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστώ κάποιον -ακόμη και τον πιο δύσπιστο- να λέει 'δεν μπορώ να βρω κάποια χρήση στο virtual reality'" είπε ο ίδιος. 

Τέλος, στις δηλώσεις του στο Gamespot, ανέφερε πως είναι αναπόφευκτο το VR να γίνει καλύτερο και να φτάσει πιο κοντά στην "sci-fi" εκδοχή του.