Η Capcom μάλλον ετοιμάζει remake και για το Resident Evil 5! (ΕΙΚΟΝΑ)

Όπως προκύπτει από την τελευταία σκηνή του πιο πρόσφατου Remake
04 Απριλίου 2023 23:28
Η Capcom μάλλον ετοιμάζει remake και για το Resident Evil 5! (ΕΙΚΟΝΑ)

Πριν μερικές ημέρες κυκλοφόρησε επιτέλους το πολυαναμενόμενο remake του Resident Evil 4, το οποίο αναβαθμίζει με την τεχνολογία του σήμερα ένα από τα πιο αγαπητά και υψηλότερα βαθμολογημένα παιχνίδια όλων των εποχών. Τώρα, όμως, σειρά φαίνεται πως έχει το Resident Evil 5!

Συγκεκριμένα, η κοινότητα πιστεύει ότι υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις στο τέλος του remake του Resident Evil 4 πως η Capcom ετοιμάζει κάποιο αντίστοιχο remake και για το πέμπτο κεφάλαιο. Φυσικά, μιας και οι ενδείξεις αυτές ανακαλύφθηκαν στο cutscene που παίζει μετά τον τερματισμό του τίτλου, σας προτείνουμε να συνεχίσετε την ανάγνωση, μόνο αν έχετε ολοκληρώσει την κεντρική ιστορία.

*ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ RESIDENT EVIL 4*

Όπως εντόπισε ο χρήστης του Reddit twisteer94, η post-credits σκηνή του remake του Resident Evil 4 περιλαμβάνει μια συζήτηση μεταξύ της Ada Wong και του Albert Wesker. Η Ada έχει μόλις δραπετεύσει από το νησί όπου ο Leon S. Kennedy και η Ashley έχουν νικήσει τον Osmund Saddler, τον ηγέτη της αίρεσης που τους μόλυνε με το παράσιτο Plagas, έχοντας κλέψει ένα δείγμα από το Plagas amber. Πρόκειται για μια ουσία που μπορεί να ελέγξει το παράσιτο και τους ξενιστές του.

Ωστόσο, αντί να παραδώσει το δείγμα αυτό στον Wesker, ο οποίος την προσέλαβε γι' αυτή την αποστολή, η Ada αποφασίζει να το κρατήσει για τον εαυτό της και ρίχνει ένα ψεύτικο στο ελικόπτερο του Wesker. Αυτός δεν ξεγελιέται από αυτό το τέχνασμα και ορκίζεται να βρει την Ada και να την κάνει να πληρώσει. Στη συνέχεια κοιτάζει την οθόνη του υπολογιστή του. Ακριβώς εκεί φαίνεται πως έκρυψε τα teasers η Capcom, αφού σύμφωνα με τον παρατηρητικό χρήστη του Reddit, η οθόνη φαίνεται να δείχνει κάποιες εικόνες που σχετίζονται με τα γεγονότα του Resident Evil 5.

Η πιο προφανής εικόνα είναι αυτή στο κέντρο της οθόνης, η οποία απεικονίζει τον Underground Garden, μια τοποθεσία που επισκέπτονται ο Chris Redfield και η Sheva Alomar στο Chapter 5 του Resident Evil 5 και όπου κάνουν μια σημαντική ανακάλυψη. Η δεύτερη εικόνα βρίσκεται στην επάνω αριστερή πλευρά της οθόνης και δείχνει την Excella Gionne, μια επιχειρηματία που εργάζεται για την Tricell, μια φαρμακευτική εταιρεία που χρηματοδοτεί κρυφά την έρευνα του Wesker για τα βιολογικά όπλα. Η Excella είναι η συνεργάτης και ερωμένη του Wesker στο Resident Evil 5, παίζοντας σημαντικό ρόλο στο εν λόγω κεφάλαιο της σειράς.

Αυτές οι δύο εικόνες, λοιπόν, είναι σαφείς ενδείξεις ότι ο Wesker σχεδιάζει ήδη την επόμενη κίνησή του μετά το Resident Evil 4, η οποία θα οδηγήσει στα γεγονότα του Resident Evil 5. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι και η Capcom ετοιμάζεται επίσης να κάνει remake το Resident Evil 5 στο μέλλον, μετά την τεράστια επιτυχία των προηγούμενων remakes.

*ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ SPOILERS*

Για την ιστορία, το Resident Evil 5 κυκλοφόρησε το 2009 για το PlayStation 3 και το Xbox 360 και αργότερα μεταφέρθηκε στο PlayStation 4, το Xbox One και το PC. Ήταν το πρώτο παιχνίδι της σειράς που διέθετε co-op, επιτρέποντας σε δύο παίκτες να ελέγχουν τον Chris και τη Sheva αντίστοιχα. Το Resident Evil 5 έλαβε ανάμεικτες αντιδράσεις από τους fans και τους κριτικούς, οι οποίοι επαίνεσαν το γεμάτο δράση gameplay, τα γραφικά και το co-op, αλλά επέκριναν την απομάκρυνσή του από τα horror στοιχεία των προηγούμενων κεφαλαίων. Προφανώς ένα remake θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ορισμένα από αυτά τα ζητήματα, προσθέτοντας παράλληλα νέα χαρακτηριστικά και περιεχόμενο.

Φυσικά, όλα αυτά είναι απλά εικασίες, καθώς η Capcom δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τίποτα επίσημα. Ωστόσο, για οτιδήποτε νεότερο μπορείτε να μείνετε φυσικά συντονισμένοι στο Unboxholics.com.