Xbox – Activision: Τεράστια τράπεζα κάνει πρόβλεψη για το αν θα εγκριθεί η εξαγορά ή όχι

Αυτές είναι οι πιθανότητες
27 Μαρτίου 2023 16:49
Xbox – Activision: Τεράστια τράπεζα κάνει πρόβλεψη για το αν θα εγκριθεί η εξαγορά ή όχι

Η CitiBank, η τεράστια τράπεζα του ομίλου Citigroup που λειτουργεί εδώ και 210 χρόνια, έκανε τώρα τη δική της πρόβλεψη για το αν τελικά θα εγκριθεί η κολοσσιαία και πολυσυζητημένη εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της CitiBank αύξησαν την πιθανότητα να ολοκληρώσει η Microsoft την ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξαγορά, από 50% σε 70%. Αυτό έρχεται μετά από μια ευνοϊκή εξέλιξη από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή, όπως σας είχαμε ενημερώσει.

Η CMA, η οποία διεξάγει τους τελευταίους μήνες έρευνα σχετικά με τη συγχώνευση των δύο κολοσσών, δήλωσε ότι δεν πιστεύει πλέον ότι η κίνηση θα βλάψει τον ανταγωνισμό στην gaming αγορά των κονσολών, όπως είχε υποδείξει προηγουμένως. Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι έλαβε νέα στοιχεία από τη Microsoft και άλλους παράγοντες του κλάδου που έδειξαν ότι η Microsoft δεν θα είχε το κίνητρο να παρακρατήσει το δημοφιλές franchise Call of Duty της Activision από τις PlayStation κονσόλες της Sony, καθώς κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα σημαντική οικονομική ζημία για την εταιρεία.

Η CMA δήλωσε ότι εξακολουθεί να έχει ανησυχίες σχετικά με το αντίκτυπο της συμφωνίας στο cloud gaming, όπου η Microsoft έχει ανταγωνιστές όπως η Amazon και η Nvidia. Έτσι, η ρυθμιστική αρχή ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να αξιολογεί κατά πόσον η συμφωνία θα μειώσει την καινοτομία και τις επιλογές για τους καταναλωτές σε αυτή την αναδυόμενη αγορά και είναι εντός χρονοδιαγράμματος για να δημοσιεύσει την τελική της απόφαση έως τις 30 Απριλίου.

Αναμενόμενα, η είδηση έδωσε ώθηση στις μετοχές της Activision, οι οποίες αυξήθηκαν περισσότερο από 5% την Παρασκευή και έκλεισαν στα 84,03 δολάρια. Για την ιστορία, η τιμή που έχει συμφωνήσει για την εξαγορά η Microsoft είναι 95 δολάρια ανά μετοχή. Οι αναλυτές της CitiBank δήλωσαν ότι αυτό δείχνει ότι οι επενδυτές γίνονται πιο σίγουροι ότι η συμφωνία θα προχωρήσει, παρά τα πιθανά εμπόδια από φορείς σε άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.