O Ron Gilbert θέλει να επιστρέψει στο Monkey Island

Εξέφρασε την επιθυμία του ο δημιουργός της σειράς
04 Σεπτεμβρίου 2015 09:58
O Ron Gilbert θέλει να επιστρέψει στο Monkey Island

Ο Ron Gilbert, δημιουργός και lead designer της σειράς Monkey Island -υπεύθυνος για τα δύο πρώτα τουλάχιστον, εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στο θρυλικό adventure franchise. Σε πρόσφατη ανάρτηση στο blog του "Grumpy Gamer", ο Gilbert αναφέρθηκε στο ότι το Monkey Island παραμένει αγαπητό στον κόσμο ακόμη και 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Ύστερα, έγινε λίγο πιο συναισθηματικός και είπε: "Δεν ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ να φτιάξω ένα ακόμη Monkey Island. Πάντα οραματιζόμουν το παιχνίδι ως τριλογία και πράγματι ελπίζω να το κάνω, αλλά δεν ξέρω αν ποτέ θα συμβεί. Το Monkey Island ανήκει στη Disney και δεν έχουν δείξει την παραμικρή επιθυμία να μου πουλήσουν το IP. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να φτιάξω το Monkey Island 3 χωρίς να έχω τον απόλυτο έλεγχο σε αυτό που έφτιαχνα και ο μόνος τρόπος ήταν να μου ανήκει. Disney... τηλεφώνησε μου."

Να αναφέρουμε, πως ο Gilbert ασχολείται με την ανάπτυξη του Thimbleweed Park. Θα θέλατε να δείτε τον Ron Gilbert να επιστρέφει μια ένα sequel του Monkey Island;