Το Baldur’s Gate 3 βρίσκεται κανονικά υπό ανάπτυξη και για τις Xbox κονσόλες

Η Larian Studios εξηγεί
25 Φεβρουαρίου 2023 14:24
Το Baldur’s Gate 3 βρίσκεται κανονικά υπό ανάπτυξη και για τις Xbox κονσόλες

Πριν από λίγες ώρες σας ενημερώσαμε με σχετική είδηση ότι το Baldur’s Gate 3 της Larian Studios θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο σε PC, Mac και PlayStation 5. Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά πολλοί άνθρωποι αναρωτιόντουσαν εάν ο τίτλος θα γίνει διαθέσιμος και στις Xbox κονσόλες ή όχι. Έτσι, η ομάδα ανάπτυξης πήρε τη σκυτάλη και αποκάλυψε τι ακριβώς συμβαίνει.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το Baldur’s Gate 3 βρίσκεται όντως υπό ανάπτυξη και για τις Xbox κονσόλες, ωστόσο, δεν είναι έτοιμο το στούντιο για να το αποκαλύψει. Σύμφωνα με τους developers οι εκδόσεις των Xbox Series X και Xbox Series S έχουν κάποια «θεματάκια» προς το παρόν και θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα τρέχει όπως πρέπει σε αυτά τα συστήματα.

Δεν έχουμε κάποια αποκλειστικότητα για τις πλατφόρμες. Θα ανακοινώσουμε περισσότερες πλατφόρμες όταν είμαστε έτοιμοι. Το παιχνίδι βρίσκεται υπό ανάπτυξη και στο Xbox εδώ και αρκετό καιρό. Έχει να κάνει με κάποια τεχνικά ζητήματα που μας εμπόδισαν να το ανακοινώσουμε έως ότου βεβαιωθούμε ότι έχουμε βρει τις σωστές λύσεις.

Η επίσημη δήλωση του στούντιο αναφέρει ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα όσον αφορά το split-screen co-op, το οποίο είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό για την εμπειρία του Baldur’s Gate 3. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε ακριβώς θα αποκαλυφθεί το παιχνίδι στις Xbox κονσόλες.

Να σας πούμε κάπου εδώ, ότι το παιχνίδι θα υποστηρίζει split-screen co-op και αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να παίξετε δύο ακόμη φίλους σας, ενώ υπάρχει και online με τέσσερις παίκτες.

Το Baldur’s Gate 3 θα κυκλοφορήσει στις 31 Αυγούστου για PC, Mac και PlayStation 5.

Πηγή: TheGamer