Ένα θρυλικό παιχνίδι θα εξαφανιστεί σε λίγες ώρες από τα Android

Στο iOS θα αλλάξει ονομασία
22 Φεβρουαρίου 2023 11:52
Ένα θρυλικό παιχνίδι θα εξαφανιστεί σε λίγες ώρες από τα Android

Ένα από τα πιο διάσημα και επιτυχημένα mobile παιχνίδια πρόκειται να καταργηθεί από το Play Store της Google σε λίγες ώρες. Ο λόγος γίνεται για το θρυλικό Angry Birds που κυκλοφόρησε το 2009 και έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στο mobile gaming με εκατομμύρια downloads.

Τα νέα έφερε στη δημοσιότητα η ομάδα ανάπτυξης Rovio Entertainment, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «το παιχνίδι αποσύρεται εξαιτίας των επιπτώσεών του στο πορτφόλιο των παιχνιδιών της εταιρίας». Μεταξύ άλλων, στο Play Store υπάρχουν τα Angry Birds 2, Angry Birds Dream Blast, Angry Birds Friends, Angry Birds Journey και άλλα.

Η Rovio δήλωσε επίσης ότι όσοι έχουν το παιχνίδι εγκατεστημένο στο Android κινητό τους θα μπορούν να παίξουν κανονικά, αλλά όλοι οι άλλοι δε θα μπορούν να το κατεβάσουν ποτέ ξανά. Γι’ αυτό, αν το θέλετε στη συσκευή σας καλό θα είναι να το εγκαταστήσετε τώρα.

Η επίσημη δήλωση της Rovio:

Κατεβάστε το θρυλικό Angry Birds στο Android σας πατώντας εδώ. Να σας υπενθυμίσουμε ότι κοστίζει €1,19.

Επιπροσθέτως, ο τίτλος θα αλλάξει ονομασία στο App Store της Apple και θα ονομάζεται από εδώ και πέρα Red’s First Flight και περισσότερες πληροφορίες για το αν καταργηθεί και από εκεί αναμένονται σύντομα.

Το Rovio Classics: Angry Birds θα καταργηθεί από το Play Store στις 23 Φεβρουαρίου.