H Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντίθετη με την εξαγορά της Activision από τη Microsoft

Η εταιρία του Xbox παραμένει όμως αισιόδοξη
04 Φεβρουαρίου 2023 20:11
H Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντίθετη με την εξαγορά της Activision από τη Microsoft

Πολλαπλασιάζονται τα εμπόδια για το κολοσσιαίο deal της Microsoft, η οποία προσπαθεί να εξαγοράσει την Activision Blizzard για 69 δισεκατομμύρια δολάρια. Συγκεκριμένα, μετά το Αμερικανικό FTC που θέλει να σταματήσει την εξαγορά και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντίθετη.

Αναλυτικότερα, όπως αποκάλυψε το μέσο Politico,  ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός έλαβε αυτή την Τρίτη το λεγόμενο ‘statement of objections’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για τις ενστάσεις που έχει η Ένωση, με τις αντιμονοπωλιακές αρχές της να εξηγούν τους λόγους για τους οποίους η συμφωνία θα μπορούσε να απειλήσει τον ανταγωνισμό στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών.

Μιλώντας στο μέσο, ένας αντιπρόσωπος της Microsoft σχολίασε τους προβληματισμούς της ΕΕ που δεν είναι διατεθειμένη να δώσει έτσι απλά το πράσινο φως για την εξαγορά, λέγοντας:

Ακούμε προσεκτικά τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε.

Ποια είναι, λοιπόν, τα επόμενα βήματα; Η Microsoft αναμένεται ότι θα κάνει κάποιες παραχωρήσεις για να ικανοποιήσει την ΕΕ, καθώς και τις άλλες ρυθμιστικές αρχές που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις, με απώτερο στόχο να εγκριθεί η συμφωνία. Η προειδοποίηση της ΕΕ ήταν κάτι που περιμέναμε. Πλέον ο διάλογος αναμένεται να συνεχιστεί πίσω από τα παρασκήνια, με τη Microsoft να ζητά και απόρρητες πληροφορίες από τη Sony για να ετοιμάσει την επιχειρηματολογία της, μιας και είναι η μοναδική εταιρία που έχει ταχθεί κατά του deal τόσο έντονα.

Προσεχώς αναμένεται να δούμε και ποια θα είναι η απόφαση της Βρετανικής CMA. Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα όλων των σημαντικών επερχόμενων ημερομηνιών για το deal-μαμούθ πατώντας εδώ.