Το Xbox ζητά από το PlayStation να αποκαλύψει απόρρητες πληροφορίες μετά την κόντρα για την Activision

Συνεχίζονται οι νομικές ενέργειες για το τεράστιο deal
25 Ιανουαρίου 2023 00:53
Το Xbox ζητά από το PlayStation να αποκαλύψει απόρρητες πληροφορίες μετά την κόντρα για την Activision

Έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από τη στιγμή που η Microsoft ανακοίνωσε για πρώτη φορά πως σκοπεύει να εξαγοράσει την Activision Blizzard για το τεράστιο ποσό των $69 δισεκατομμυρίων. Ωστόσο, το deal συνάντησε σημαντικά εμπόδια, με το κυριότερο να είναι η αντίθεση του FTC.

Συγκεκριμένα, η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου θα στείλει τη Microsoft στα δικαστήρια, θέλοντας να μπλοκάρει το deal. Τώρα, λοιπόν, για να μπορέσει να υπερασπιστεί τη συμφωνία, η Microsoft απηύθυνε κλήτευση στο PlayStation, ζητώντας του να αποκαλύψει εμπιστευτικές πληροφορίες, τις οποίες χρειάζεται η Microsoft για να οικοδομήσει την άμυνά της απέναντι στο FTC για την επερχόμενη δίκη.

Σύμφωνα με το επίσημο νομικό έγγραφο που κατέθεσε το Xbox, αυτές οι πληροφορίες έχουν να κάνουν με την κλίμακα των παραγωγών του PlayStation και με το πρόγραμμά του, ενώ ενδέχεται η Microsoft να ζητά και άλλα στοιχεία που η Sony δε θα ήθελε να ξέρει ένας ανταγωνιστής της.

Η Sony έχει προθεσμία έως τις 27 Ιανουαρίου για να ζητήσει τον περιορισμό, την ακύρωση ή γενικότερα να δώσει απάντηση στην κλήτευση.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να αποκαλυφθούν και αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξαγορά, εκτός αν η Microsoft μπορεί να προσφέρει ένα πειστικό πακέτο μέτρων για να τις αποφύγει.

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα όλων των σημαντικών επερχόμενων ημερομηνιών για το deal-μαμούθ πατώντας εδώ.