The Last of Us Part 3: Ίσως να επηρεαστεί από τη σειρά του HBO και μάθαμε το πώς

Όσα δήλωσε ο Neil Druckmann για μια ιδέα που του ήρθε
30 Ιανουαρίου 2023 08:00
The Last of Us Part 3: Ίσως να επηρεαστεί από τη σειρά του HBO και μάθαμε το πώς

Μια από τις ιδέες που σκέφτηκαν οι δημιουργοί της σειράς The Last of Us του HBO ίσως και να υλοποιηθούν στο επόμενο κεφάλαιο των παιχνιδιών, δηλαδή το The Last of Us Part 3

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαίνεται να έκλεισε το μάτι ο Neil Druckmann, δημιουργός των παιχνιδιών της Naughty Dog και co-showrunner του τηλεοπτικού The Last of Us. Μιλώντας μαζί με τον συνδημιουργό της σειράς, Craig Mazin, στο επίσημο podcast του HBO για τη σειρά, αναφέρθηκε στην αλλαγή στον τρόπο επικοινωνίας των Clickers μεταξύ τους. 

Στο παιχνίδι οι Clickers απλώς επικοινωνούν μεταξύ με τους ήχους που βγάζουν και όχι σε μεγάλη απόσταση. Στη σειρά του HBO είδαμε πως ο Cordyceps μύκητας φέρνει έναν εξελιγμένο τρόπο επικοινωνίας στου Clickers μεταξύ τους, ακόμη και από μεγάλη απόσταση. 

Πρακτικά, τα πλοκάμια και τα δενδρίλια που εξαπλώνεται ο μύκητας λειτουργεί σαν ένα ενιαίο δίκτυο, επομένως ο Cordyceps μπορεί να ακούσει κάτι στο σημείο Α και να ειδοποιηθεί το σημείο Β αρκετά χιλιόμετρα μακριά. 

"Πατάς σε ένα κομμάτι Cordyceps σε ένα μέρος και μπορεί να ξυπνήσεις ένα σωρό άλλους μολυσμένους κάπου αλλού και ξέρουν που είσαι." εξήγησε κιόλας η χαρακτήρας της Tess στο 2ο επεισόδιο. 

Αυτήν την ιδέα έφερε ο Mazin στο τραπέζι για τη σειρά και ο Druckmann παραδέχτηκε στο Podcast πως θα ευχόταν να το είχε σκεφτεί νωρίτερα για να γίνει μέρος των παιχνιδιών.

Ωστόσο επειδή ποτέ δεν είναι αργά, ο Druckmann πέταξε μια ατάκα που κλείνει το μάτι σε μια μελλοντική υλοποίηση αυτού του χαρακτηριστικού στο gameplay του The Last of Us Part III:

Αυτό θα ήταν μια καλή ιδέα για το gameplay. Είναι κάτι που θα ευχόμουν να είχα βάλει στο παιχνίδι.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν αυτός ο εντοπισμός του Cordyceps γίνει κομμάτι του gameplay στο 3ο αναπόφευκτο κεφάλαιο. Μάλιστα, πρόσφατα έγιναν και μερικές δηλώσεις, πάλι από τον Druckmann για το ενδεχόμενο του The Last of Us Part 3

Λίγα λόγια για τη σειρά The Last of Us:

Στη σειρά του The Last of Us πρωταγωνιστούν οι Pedro Pascal (Mandalorian), Bella Ramsey (Game of Thrones), Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate), Nico Parker (Dumbo), Nick Offerman (Parks & Rec), Storm Reid (Euphoria), Merle Dandridge (Greenleaf), Jeffrey Pierce (The Foreigner), Troy Baker (Naruto: Shippuden), Ashley Johnson (Blindspot), Lamar Johnson (Your Honor), Keivonn Woodard, Graham Greene (American Gods) και Elaine Miles (Smoke Signals).

Πρόσφατα ανανεώθηκε για 2η σεζόν από το HBO, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι θα δούμε να μεταφέρονται στην τηλεόραση και τα γεγονότα του The Last of Us Part II. 

Η σειρά, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο παιχνίδι του PlayStation, διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά την καταστροφή του σύγχρονου πολιτισμού. Ο Joel, ένας σκληροτράχηλος επιζών, προσλαμβάνεται για να μετακινήσει λαθραία την Ellie, ένα 14χρονο κορίτσι, μακριά από την ζώνη καραντίνας. Αυτό που ξεκινά ως μια μικροδουλειά σύντομα μετατρέπεται σε ένα βάρβαρο ταξίδι, καθώς και οι δύο πρέπει να διασχίσουν τις ΗΠΑ και να εξαρτηθούν ο ένας από τον άλλον για την επιβίωσή τους.

Οι σκηνοθέτες των επεισοδίων της 1ης σεζόν είναι οι εξής: Neil Druckmann (δημιουργός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος του videogame), Jasmila Žbanić (Quo Vadis, Aida), Ali Abbasi (Border), Peter Hoar (Marvel's Daredevil, The Umbrella Academy, Cloak & dagger, Altered Carbon), Jeremy Webb, Liza Johnson και ο showrunner Craig Mazin (Chernobyl). 

Για την ιστορία, το The Last of Us κατάφερε να σπάσει ρεκόρ τηλεθέασης για το HBO, πετυχαίνοντας το δεύτερο μεγαλύτερο ντεμπούτο νέας σειράς μετά το House of the Dragon. Παράλληλα, οι πρώτες κριτικές στο IMDB το κατατάσσουν μεταξύ των καλύτερων σειρών όλων των εποχών.