Forza Motorsport: Νέα 4K πλάνα που ρίχνουν σαγόνια, όμως χωρίς ημερομηνία κυκλοφορίας

Η Turn 10 φέρνει το πιο προηγμένο racing sim που έγινε ποτέ!
25 Ιανουαρίου 2023 22:39
Forza Motorsport: Νέα 4K πλάνα που ρίχνουν σαγόνια, όμως χωρίς ημερομηνία κυκλοφορίας

H Turn 10 πήρε τη σκυτάλη από τη Mojang στο πλαίσιο της παρουσίασης Xbox Developer_Direct και φυσικά έδειξε ένα σωρό νέα και άκρως εντυπωσιακά πλάνα από το ολοκαίνουργιο και ολόφρεσκο Forza Motorsport. 

Ωστόσο, το αγκάθι της παρουσίασης ήταν πως δεν δόθηκε ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας πέραν του ότι έρχεται μέσα στο 2023 -και όχι την ερχόμενη άνοιξη όπως γνωρίζαμε αρχικά. 

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά τα πλάνα του racing sim του Xbox ρίχνουν ξανά σαγόνια, με την Turn 10 να υπόσχεται την πιο προηγμένη τεχνολογικά αγωνιστική εμπειρία που υπήρξε ποτέ. Όπως δήλωσαν για ακόμη μια φορά οι devs της Turn 10, θα εκμεταλλευτεί πλήρως του next-gen πόρους των Xbox Series X|S για να προσφέρει ένα "άλμα γενιάς" στην πιστότητα, την εμβάθυνση και τον ρεαλισμό. 

Στο βίντεο αναφέρεται ότι ο τίτλος θα "τρέχει" σε 4Κ/60fps στο Xbox Series X. Το νέο Forza Motorsport θα περιλαμβάνει πάνω από 500 αυτοκίνητα για να συλλέξετε, με το βάθος των μεμονωμένων αναβαθμίσεων να ξεπερνάει τις 800 σε πάνω από 20 νέα περιβάλλοντα. Θα υπάρχουν 5 ολοκαίνουργιες τοποθεσίες ανάμεσά τους και τη μία εξ'αυτών στη Νότια Αφρική, θα τη δείτε στο παρακάτω gameplay. 

Δείτε το εκτενές gameplay video του Forza Motorsport: 

Ανάμεσα στα προηγμένα και τελευταίας τεχνολογίας χαρακτηριστικά που φέρει ο τεχνικός του τομέας είναι ένα πλήρως δυναμικό σύστημα αλλαγής ώρας, μαζί με ένα λεπτομερέστατο σύστημα καιρού, όπου ανάλογα με τις διακυμάνσεις του καιρού και της θερμοκρασίας επηρεάζεται η άσφαλτος και κατ'επέκταση η οδήγηση. Οι εντυπωσιακές αντανακλάσεις υπάρχουν κυριολεκτικά παντού σε κάθε σπιθαμή των οχημάτων χάρη φυσικά στο ray tracing. 

Ο Dan Greenwalt της Turn 10 ανέφερε ότι υπάρχουν "αντανακλάσεις μέσα στις αντανακλάσεις" και πως "το ένα αμάξι αντανακλάται στο άλλο". Το physics σύστημα του νέου Forza Motorsport έχει βελτιωθεί κατά 48 φορές όσον αφορά την πιστότητά του και χάρη στο feedback προστέθηκαν διάφορες συνθέσεις ελαστικών, διαχείριση των ελαστικών και των καυσίμων.

Το αξιοσημείωτο είναι πως το νέο σύστημα physics των ζημιών θα λαμβάνει υπόψιν μέχρι και το πόσο πάχος θα έχει η μπογιά του αυτοκινήτου (!). Επίσης θα περιλαμβάνει ένα single-player career mode που θα μάθουμε περισσότερα για αυτό αργότερα. 

Το ολοκαίνουργιο Forza Motorsport αναμένεται να κυκλοφορήσει στα Xbox Series X|S και PC εντός του 2023 και φυσικά θα είναι διαθέσιμο από τη πρώτη μέρα στο Xbox Game Pass