Το Elden Ring γράφει ιστορία σπάζοντας το «άπιαστο» ρεκόρ του The Last of Us Part II!

Ένα απίστευτο επίτευγμα για τον τίτλο της FromSoftware
03 Ιανουαρίου 2023 20:45
Το Elden Ring γράφει ιστορία σπάζοντας το «άπιαστο» ρεκόρ του The Last of Us Part II!

Το Elden Ring είναι πλέον ο τίτλος που έχει λάβει τα περισσότερα Game of the Year βραβεία στην ιστορία του μέσου των βιντεοπαιχνιδιών. Ναι, ο τίτλος της FromSoftware είναι και επίσημα το πιο πολυβραβευμένο παιχνίδι όλων των εποχών.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, όπως επισημαίνει ο αναλυτής της βιομηχανίας Benji-Sales, το Elden Ring έχει βραβευτεί με 323 διαφορετικά Game of the Year βραβεία από τα gaming μέσα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων και των Readers’ Choice ψηφοφοριών. Αυτό σημαίνει πως έσπασε το ρεκόρ του The Last of Us Part II, το οποίο μέχρι πρότινος έμοιαζε άπιαστο. Συγκεκριμένα, από τα 440 βραβεία που έχουν δοθεί παγκοσμίως μέχρι σήμερα, το Elden Ring έχει κερδίσει τα 323, δηλαδή το 73.4%. Από την άλλη, το The Last of Us Part II είχε κερδίσει τα 322 βραβεία από τα 644 που είχαν δοθεί συνολικά το 2020, δηλαδή το 50%. Αυτό σημαίνει πως το πόνημα της FromSoftware είναι το Game of the Year και με σημαντικά μεγαλύτερη ομοφωνία.

Να σημειωθεί πως το Elden Ring βραβεύτηκε ως το παιχνίδι της χρονιάς και από την ομάδα των Unboxholics, ένα βραβείο που συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των 323, σύμφωνα με την καταμέτρηση της ιστοσελίδας Game of the Year Award Tracker.

Στη δεύτερη θέση για φέτος βρίσκεται το God of War Ragnarok με 74 Game of the Year βραβεία, δηλαδή το 16.8% από τα 440 που έχουν δοθεί συνολικά.