Activision-Blizzard: Εγκρίθηκε και από τέταρτη χώρα η τεράστια εξαγορά

Με θετικό πρόσημο κλείνει το 2022 για τη Microsoft
30 Δεκεμβρίου 2022 23:37
Activision-Blizzard: Εγκρίθηκε και από τέταρτη χώρα η τεράστια εξαγορά

Μέχρι σήμερα, η $69 δισεκατομμυρίων εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022, έχει περάσει από χίλια κύματα και φαίνεται να έχει πολλά ακόμη σημαντικά εμπόδια μπροστά της. Ωστόσο, η χρονιά κλείνει με μια θετική εξέλιξη για την Microsoft, αφού μια ακόμη κυβέρνηση μόλις έδωσε το πράσινο φως.

Συγκεκριμένα, η Χιλή έγινε η τέταρτη χώρα που επιτρέπει τη συγχώνευση των δύο κολοσσών. Στο σχετικό δελτίο Τύπου, η ρυθμιστική αρχή Fiscalía Nacional Económica (FNE) εξήγησε ότι χάρη στις διάφορες μεγάλες third-party εταιρίες της βιομηχανίας, όπως οι Electronic Arts, Epic Games και Ubisoft, ακόμη και μετά την εξαγορά θα εξακολουθεί να υπάρχει ανταγωνισμός ακόμη και μετά την εξαγορά.

Η Lulu Cheng Meservey, EVP Corporate Affairs της Activision δεν άφησε την ανακοίνωση να περάσει απαρατήρητη, δηλώνοντας:

Η αρχή ανταγωνισμού της Χιλής, η FNE, ενέκρινε την εξαγορά μας από τη Microsoft, ακολουθώντας τις ρυθμιστικές αρχές άλλων χωρών που επίσης αναγνώρισαν τα οφέλη της συμφωνίας για τον ανταγωνισμό και τους παίκτες.

Καθώς και άλλες αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν τα γεγονότα, αναμένουμε περισσότερες εγκρίσεις όπως αυτή.

Για την ιστορία, πέρα από το Αμερικανικό FTC, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η βρετανική CMA φαίνεται να είναι και αυτές κατά της συμφωνίας, δυσκολεύοντας αρκετά τη ζωή του τεχνολογικού κολοσσού. Πλέον, η Σαουδική Αραβία, η Βραζιλία, η Σερβία και η Χιλή έχουν εγκρίνει την εξαγορά, με τη Microsoft να περιμένει το ‘ΟΚ’ από άλλες 10 περίπου κυβερνήσεις.