The Callisto Protocol: Έφτασαν τα πρώτα updates για τα προβλήματα απόδοσης

Με περισσότερες βελτιώσεις να είναι καθ' οδόν
05 Δεκεμβρίου 2022 15:22
The Callisto Protocol: Έφτασαν τα πρώτα updates για τα προβλήματα απόδοσης

Το The Callisto Protocol κυκλοφορεί εδώ και μερικές ημέρες για τα PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X|S, καθώς και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Δυστυχώς όμως, η εμπειρία διάφορων παικτών δεν ήταν και η ομαλότερη, αφού όπως έσπευσαν πολλοί να επισημάνουν στα social media υπάρχουν διάφορα τεχνικής φύσεως προβλήματα, ειδικότερα στις εκδόσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των Xbox κονσολών.

Μεταξύ άλλων, οι παίκτες στο PC παραπονιούνται για έντονο stuttering και συνολικά απογοητευτική απόδοση, ενώ και στο Quality Mode του Xbox Series X υπάρχουν σοβαρά θέματα απόδοσης, την ώρα που λείπουν και ορισμένα ray-tracing εφέ.

Η ομάδα ανάπτυξης Striking Distance Studios φαίνεται πως δούλεψε πυρετωδώς το Σαββατοκύριακο για να διορθώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα πιο σοβαρά προβλήματα. Έτσι, κυκλοφόρησε updates για όλες τις πλατφόρμες, τα οποία εστιάζουν στην απόδοση του τίτλου. Ειδικότερα, στην PC έκδοση που έχει πλέον Mixed κριτικές στο Steam, η ομάδα εστίασε στο stuttering που προκαλούσε το shader compilation, μεταφέροντας τη διεργασία στο κεντρικό μενού.

Αναλυτικότερα, το στούντιο τόνισε:

Έχουν κυκλοφορήσει patches για όλες τις πλατφόρμες που θα διορθώσουν τα προβλήματα με το frame rate και τα crashes που αναφέρατε κάποιοι από εσάς. Σας ακούμε και δουλεύουμε σκληρά πάνω στα updates. Θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες να μοιραστούμε για τις επερχόμενες βελτιώσεις στις αρχές αυτής της εβδομάδας. Ευχαριστούμε για την υπομονή σας.

Θέλαμε επίσης να ξεκαθαρίσουμε κάθε σύγχυση: οι σκιές με ray-tracing υποστηρίζονται και δείχνουν υπέροχα στο Xbox Series X. Ωστόσο, γνωρίζουμε σχετικά με τα προβλήματα με τις ray-tracing ανακλάσεις, τα οποία δουλεύουμε για να επιλύσουμε. Περισσότερες πληροφορίες θα αποκαλυφθούν αυτή την εβδομάδα. Εκτιμούμε την υπομονή και την υποστήριξη.

Τα εν λόγω tweets ακολουθούν παρακάτω, μαζί με άλλη μία σχετική δημοσίευση της ομάδας, στην οποία τόνισε πως σκοπεύει να διορθώσει και τα θέματα του ήχου.

Tags: