Εγκρίθηκε από μια ακόμη χώρα η εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox

Η τρίτη που δίνει το πράσινο φως
29 Νοεμβρίου 2022 20:51
Εγκρίθηκε από μια ακόμη χώρα η εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox

Οι τελευταίες ημέρες ήταν χαοτικές για την πολυσυζητημένη εξαγορά της της Activision Blizzard από το Xbox για σχεδόν 70 δισεκατομμύρια δολάρια. Συγκεκριμένα, η βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας όλα τα επίσημα έγγραφα που κατέθεσε η Microsoft και η Sony για το θέμα, τα οποία έκρυβαν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις. Τώρα, μετά απ’ όλα αυτά, ήρθε μια θετική εξέλιξη για τη Microsoft, αφού και επίσημα η εξαγορά εγκρίθηκε από μια ακόμη χώρα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reutersη Σερβία είναι η τρίτη χώρα που δίνει το πράσινο φως για τη συγχώνευση των δύο κολοσσών. Μέχρι στιγμής μόνο η Σαουδική Αραβία και η Βραζιλία είχαν εγκρίνει την εξαγορά, με την Microsoft να περιμένει πλέον το ‘ΟΚ’ από άλλες 13 κυβερνήσεις. Παράλληλα, το μέσο επισημαίνει ότι η Microsoft μέσα στις επόμενες εβδομάδες σκοπεύει να προτείνει διάφορα καθησυχαστικά μέτρα στις Ευρωπαϊκές Αρχές. Ένα από αυτά είναι το 10ετές συμβόλαιο για το Call of Duty στις PlayStation πλατφόρμες, όπως σας ενημερώσαμε πρόσφατα.

Η προθεσμία για να δημοσιεύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την επίσημη λίστα με τις ανησυχίες της για τον ανταγωνισμό λήγει τον Ιανουάριο. Έτσι, τα καθησυχαστικά μέτρα από την Microsoft πριν από την έκδοση της λίστας αυτής φιλοδοξούν να κάνουν την όλη διαδικασία κάπως γρηγορότερη.

Για την ιστορία, η εξαγορά της Activision Blizzard ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022, αλλά ακόμη φαίνεται να έχει πολλά και σημαντικά εμπόδια μπροστά της. Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα μια φήμη πως το FTC, η αμερικανική ρυθμιστική αρχή, σκοπεύει να μπλοκάρει την εξαγορά και να στείλει τη Microsoft στα δικαστήρια, ενώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση και η CMA φαίνεται να είναι και αυτές κατά της συμφωνίας, δυσκολεύοντας αρκετά τη ζωή του τεχνολογικού κολοσσού.

Μένει να δούμε, λοιπόν, αν το 10ετές συμβόλαιο για το Call of Duty θα αλλάξει τα πράγματα και αν θα μαλακώσει τη στάση των ρυθμιστικών αρχών.